5 δωρεάν ebooks από τις εκδόσεις Κέδρος

5 e-books δίνουν για δωρεάν κατέβασμα από το site τους οι εκδόσεις Κέδρος. Τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι σε μορφή PDF. Δεν είναι κλειδωμένα (δεν έχουν DRM, Digital Rights Management) και έτσι δεν απαιτείται η εγκατάσταση του Adobe Digital Editions για να τα διαβάσετε. Διαβάζονται στον υπολογιστή ή σε όποιον ηλεκτρονικό αναγνώστη διαβάζει PDF. Τα βιβλία είναι παλιότερα και τυπώθηκαν για πρώτη φορά ανάμεσα στο 1977 και το 1983.

Η ιδέα να ξεκινήσει ένας εκδοτικός οίκος την έκδοση e-books διαθέτοντας κάποια βιβλία του δωρεάν είναι σωστή, γιατί δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες να δοκιμάσουν έναν νέο τρόπο ανάγνωσης χωρίς να υποχρεωθούν να αγοράσουν μια μορφή βιβλίων που δεν είναι σίγουροι ότι θα μπορέσουν να διαβάσουν όπως ένα τυπωμένο βιβλίο. Με την ηλεκτρονική τους έκδοση μάλιστα, παλιότερα βιβλία, που συνήθως έχουν κάνει τον κύκλο τους στα βιβλιοπωλεία, μπορεί να αποκτήσουν νέους αναγνώστες.

Δωρεάν e-books, μάλιστα από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις τους, διαθέτουν και οι εκδόσεις Καστανιώτη σε μορφή ePUB, που είναι και πιο κατάλληλη για την ανάγνωση σε εξειδικευμένες συσκευές ηλεκτρονικής ανάγνωσης, καθώς το περιεχόμενο προσαρμόζεται πλήρως στην οθόνη.