4 λογοτεχνικά ebooks από τις εκδόσεις Ψυχογιός για iPhone και iPad


4 λογεχνικά ebooks ανέβηκαν στο iTunes από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Τα ebooks είναι σε μορφή ePUB και μπορούν να διαβαστούν στο iPhone, το iPod Touch και το iPad με την εφαρμογή της Apple iBooks. Αν και σε ePUB, είναι κλειδωμένα με το σύστημα DRM της Apple και δεν μπορούν διαβαστούν έξω από τις δικές της συσκευές. Τα βιβλία είναι το Πες το ψέματα της Γεωργίας Δεμίρη, το Οστρακο στα μαλλιά του Μερκούριου Αυτζή, οι Μικρές απιστίες, μεγάλες τιμωρίες της Ελένης Δαφνίδη και Η έξοδος του Γουίλ Ανταμς. Τα δύο πρώτα διατίθενται και σε PDF από το myeBooks.gr. Οι τιμές τόσο στο iTunes όσο και στο myeBooks.gr αντιστοιχούν σε έκπτωση 25% σε σχέση με τα τυπωμένα βιβλία. Τα αντίστοιχα τυπωμένα βιβλία κυκλοφήραν την περίοδο 2008-2010.

Σύμφωνα με τον εκδότη Χάρη Ψυχογιό: «Ακόμη, δεν έχουμε αποφασίσει να βάλουμε τα μπεστ σέλερ μας. Μάλλον θα έχουμε κάποια από τα μπεστ σέλερ, αλλά όχι τις τελευταίες κυκλοφορίες». Ο ίδιος επεσήμανε ότι αναμένει έγκριση και για άλλους τίτλους τις επόμενες εβδομάδες.

Την 1η Οκτωβρίου οι εκδόσεις Ψυχογιός είχαν αρχίσει να διαθέτουν από τα iTunes την εφαρμογή-παραμύθι Ένα καινούργιο ζωάκι. Σύμφωνα με άρθρο στην εφημερίδα Τα Νέα (4 Οκτ. 2010), ο Χάρης Ψυχογιός θεωρεί ότι ως προς την τιµή των ηλεκτρονικών βιβλίων η έκπτωση, σε σχέση µε το έντυπο βιβλίο, δεν θα ξεπερνάει το 10-20%.  Φαίνεται πως οι εκδόσεις Ψυχογιός είναι αποφασισμένες να διαθέτουν με αυτήν την έκπτωση τα ηλεκτρονικά τους βιβλία.

Διαβάστε επίσης: