Την είσοδό της στα ηλεκτρονικά συγγράμματα ανακοίνωσε η Google

Την είσοδό της στα ηλεκτρονικά συγγράμματα στις ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες η Google. Τον Αύγουστο, ακριβώς πριν την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, μια νέα κατηγορία με ακαδημαϊκά συγγράμματα σε μορφή ebooks θα δημιουργεί στο Google Play Store.
Η Google έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία των εκδοτικών οίκων Pearson, Wiley, Macmillian Higher Education, McGraw-Hill και Cengage Learning, ώστε “εκατοντάδες συγγράμματα” να είναι διαθέσιμα από την πρώτη μέρα. Οι τιμές του θα είναι έως και 80% χαμηλότερες σε σχέση με τα έντυπα συγγράμματα, ενώ οι φοιτητές θα μπορούν να τα αγοράσουν ή να τα δανειστούν για ένα εξάμηνο.

Όπως και στα υπόλοιπα ebooks, οι αναγνώστες θα μπορούν να πραγματοποιούν αναζητήσεις μέσα στο κείμενο, να ορίζουν σελιδοδείκτες, να κρατούν σημειώσεις και επιλέγουν την εμφάνιση του κειμένου, ενώ το περιεχόμενο θα συγχρονίζεται σε υπολογιστές και συσκευές με Android και iOS.
Σήμερα στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της Google στις ΗΠΑ υπάρχουν ήδη ηλεκτρονικά συγγράμματα, αλλά σε πολύ περιορισμένο αριθμό.
Η κίνηση αυτή είναι η απάντηση της Google σε αντίστοιχες προσπάθειες του Amazon, της Apple και του Barnes & Noble, που κυριαρχούν στην αγορά των ebooks.
Η ιδιαιτερότητα των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων είναι πως η ηλεκτρονική τους έκδοση είναι πιο σύνθετη από βιβλία που αποτελούνται σχεδόν αποκλειστικά από συνεχές κείμενο, ενώ γίνεται προσπάθεια να ενσωματωθούν στοιχεία πολυμέσων και διαδραστικότητας με παιδαγωγική αξία.