Ο Stephen King παίρνει θέση κατά της οπλοκατοχής με ένα Kindle Single

Με ένα εκτενές δοκίμιο 25 σελίδες που κυκλοφόρησε κατευθείαν και αποκλειστικά σε e-book από το Amazon, ο συγγραφέας Stephen King πήρε θέση κατά της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ χαρακτηρίζοντας “τα αυτόματα και ημι-αυτόματα όπλα ως όπλα μαζικής καταστροφής”. Το δοκίμιο με τον τίτλο “Guns” ($3,68) εντάσσεται στη σειρά Kindle Single που ξεκίνησε το Amazon to 2011 με σύντομα ebooks που μπορούν να δημοσιευτούν γρήγορα μετά τη συγγραφή τους και διατίθενται αποκλειστικά από το βιβλιοπωλείο του.
Η συζήτηση στις ΗΠΑ γύρω από την οπλοκατοχή πήρε νέες διαστάσεις όταν τον Δεκέμβριο 20χρονος ένοπλος σκότωσε τη μητέρα του και στη συνέχεια 20 παιδιά και 6 μέλη του προσωπικού σε Δημοτικό στο Newtown του Κονέκτικατ, πριν αυτοκτονήσει και ο ίδιος.
Ο King εξετάζει και απορρίπτει ως απλουστευτική την άποψη ότι τέτοιες μαζικές δολοφονίες οφείλονται στην παρουσίαση βίαιων σκηνών σε πολιτιστικά προϊόντα, όπως τα βιβλία.

Το e-book διαβάζεται σε εφαρμογές και συσκευές Kindle. Η γλώσσα του βιβλίου είναι τα αγγλικά.
Ο Stephen King είχε πειραματιστεί ήδη από το 2000 με τα e-books εκδίδοντας σε αρχικά αποκλειστικά ηλεκτρονική μορφή τη νουβέλα “Riding the Bullet“. Έχει δημοσιεύσει επίσης τα Kindle Single “Mile 81“, “Throttle” (με τον Joe Hill) και “A Face in the Crowd” (με τον Steward O’ Nan).