Εκδήλωση με τον “Ηλεκτρονικό Αναγνώστη” στο i-bank store της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση για τα ebooks διοργανώνει την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου το i-bank store της Εθνικής Τράπεζας στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι “Ψηφιακό βιβλίο: ενημερωθείτε για τη νέα εποχή στον τρόπο ανάγνωσης” και η παρουσίαση θα γίνει από τον “Ηλεκτρονικό Αναγνώστη”.
Θα αναφερθώ στο τι είναι το ηλεκτρονικό βιβλίο και τι το καινούργιο φέρνει στην ανάγνωση. Θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματά του, το λογισμικό και τις συσκευές όπου μπορούμε να διαβάσουμε ebooks και πώς μπορούμε να τα αποκτήσουμε. Η παρουσίαση θα είναι εισαγωγική στο ηλεκτρονικό βιβλίο και χαρτογράφηση του χώρου αυτού στην Ελλάδα, ενώ θα γίνει αναφορά και στον τρόπο δημιουργίας τους. Στην εκδήλωση επίσης θα έχουμε δύο ηλεκτρονικούς αναγνώστες για να δούμε από κοντά αυτήν τη νέα τεχνολογία, το Cybook Odyssey και το PocketBook 360 Plus. Στη συνέχεια θα έχουμε αρκετό χρόνο για ερωτήσεις και συζήτηση πάνω στα ebooks.

(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα στο χώρο του καταστήματος i-bank store στην Πλατεία Αριστοτέλος και θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά. Για να δηλώσετε συμμετοχή, στείλτε email στο ibankaristotelous[at]nbg.gr (αντικαθιστάτε το [at] με @) με θέμα “Ψηφιακό Βιβλίο” και αναφέρετε την ημερομηνία και την ώρα της εκδήλωσης, το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας (κατά προτίμηση κινητό).
Τα i-bank store της Εθνικής Τράπεζας είναι πολυχώροι ηλεκτρονικής τραπεζικής, όπου οι πελάτες της τράπεζας μπορούν να ενημερωθούν από το προσωπικό των καταστημάτων για τις υπηρεσίες i-bank  (Ιnternet Βanking, Phone Banking, Mobile Banking, ATM, Κέντρα Αυτόματων Πληρωμών – APS, Πάγιες Εντολές), καθώς και να προχωρήσουν στις αντίστοιχες τραπεζικές πράξεις. Τα i-bank store φιλοξενούν επίσης δραστηριότητες για την τεχνολογία και το internet, παρέχοντας επίσης δωρεάν  ασύρματη πρόσβαση με WiFi. Τα i-bank store λειτουργούν στο Mall στην Αθήνα και στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσαλονίκη, ενώ το i-bank corner βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη.

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου δραστηριοποιείται έντονα και στο χώρο του ηλεκτρονικού βιβλίου, διοργανώνοντας και συμμεχόντας σε παρουσιάσεις και συζητήσεις, ενώ έχει συγκροτήσει επίσης το “Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου“.

Η εκδήλωση για τα ebooks θα επαναληφθεί στο i-bank store στο Mall στην Αθήνα στις αρχές Μαρτίου.

Για να ενημερώνεστε για το ηλεκτρονικό βιβλίο και τις εξελίξεις στο χώρο της ηλεκτρονικής ανάγνωσης, κάντε like στη σελίδα του “Ηλεκτρονικού Αναγνώστη” στο Facebook και ακολουθείστε  τον @eAnagnostis στο Twitter.