Διαβάζεις ηλεκτρονικά; Στείλε τις εντυπώσεις σου στον “Ηλεκτρονικό Αναγνώστη”

#ebookgr (ηχητικό: τα κείμενα των αναγνωστών α’ | β’ | γ’ | δ’ | ε’

Εδώ στον  “Ηλεκτρονικό Αναγνώστη” γράφω τις δικές μου απόψεις και παρουσιάσεις για τις συσκευές, τα ηλεκτρονικά βιβλία και τις εφαρμογές ανάγνωσης. Εσείς, όμως, που επισκέπτεστε αυτό το blog και ήδη διαβάζετε ηλεκτρονικά, που έχετε έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη ή διαβάζετε σε ένα tablet PC ή ακόμα και στο κινητό σας πώς βλέπετε την ηλεκτρονική ανάγνωση, ποια είναι η δική σας εμπειρία διαβάζοντας ebooks και περιοδικά ηλεκτρονικά;
Αρκετοί είναι οι αναγνώστες του blog που γράφουν σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις ή στη σελίδα του “Ηλεκτρονικού Αναγνώστη” στο Facebook, ενώ με επίσης αρκετούς τα έχω συζητήσει στο Twitter. Νομίζω όμως πως πολύ περισσότεροι διαβάζουν αρκετό καιρό πια ηλεκτρονικά και έχουν εμπειρίες και εντυπώσεις που θα ήθελαν να τις διατυπώσουν. Η εμπειρία του καθενός από μας είναι σημαντική, φωτίζει πλευρές ή εντοπίζει ζητήματα που κανείς από μας ατομικά δεν μπορεί να σκεφτεί. Και, όχι λιγότερο σημαντικό, αυτές οι εμπειρίες μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο και για όσους δεν έχουν δοκιμάσει ακόμα να διαβάσουν ηλεκτρονικά.

Γράψτε λοιπόν από 100 ως 300 λέξεις για τις εντυπώσεις σας από την ηλεκτρονική ανάγνωση. Μπορείτε να αναφέρετε τη συσκευή ή τις συσκευές (ηλεκτρονικοί αναγνώστες, tablet PC, κινητά) που χρησιμοποιείτε για να διαβάσετε ebooks, περιοδικά και εφημερίδες. Επισημάνετε ποια πλεονεκτήματα έχετε δει και τι θα χρειαζόταν βελτίωση, καθώς και ποιο ήταν το δικό σας κίνητρο για περάσετε στην ηλεκτρονική ανάγνωση. Τα θέματα αυτά τα ανεφέρω ενδεικτικά, για δώσω κάποιες ιδέες – είστε ελεύθεροι να αναφερθείτε στα θέματα που θέλετε ή να παραλείψετε κάποια. Σκοπός είναι να καταγραφούν οι προσωπικές σας εντυπώσεις και να μπουν σε πρώτο πλάνο στις αναρτήσεις του “Ηλεκτρονικού Αναγνώστη”.
Στείλτε το κείμενό σας στο email exartiblog[at]gmail.com από σήμερα μέχρι τη Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου (Καθαρά Δευτέρα) στις 12 το βράδυ. Τα κείμενά σας θα ανέβουν στον “Ηλεκτρονικό Αναγνώστη” σε μία ή περισσότερες αναρτήσεις με τίτλο “#ebookgr: εντυπώσεις από την ηλεκτρονική ανάγνωση“.  Γράψτε μου το όνομα ή το ψευδώνυμο σας και (προαιρετικά) δηλώστε το blog/site σας και το προφίλ σας σε ένα κοινωνικό δίκτυο (Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn), για να μπουν ως υπογραφή και ως ενεργά links αντίστοιχα κάτω από το κείμενό σας.
Περιμένω τις συμμετοχές σας.
Σημείωση: Για να με διευκολύνετε στη δημοσίευσή τους, τα κείμενά σας να είναι γραμμένα στο ελληνικό αλφάβητο και, όσο είναι δυνατόν, σύμφωνα με τους κανόνες ορθογραφίας και στίξης.