Αναλυτικός οδηγός αγοράς από Ελλάδα και Κύπρο: βασικό Kindle | Kindle Paperwhite | Kindle Fire HD

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Επίσημο: νέος Sony Reader PRS-T1 με WiFi, pinch-to-zoom και δώρο Harry Potter


Επιβεβαιώνοντας τη διαρροή του Σαββάτου, η Sony ανακοίνωσε σήμερα στις ΗΠΑ το νέο της ηλεκτρονικό αναγνώστη, τον Sony Reader PRS-T1. Θα κοστίζει στις ΗΠΑ $149 (περίπου 103 ευρώ, το ανίστοιχο Kindle κοστίζει $139) και θα ξεκινήσει να διατίθεται τον Οκτώβριο. Η τιμή του στην Ευρώπη είναι €149.

Ο Sony Reader PRS-T1 έχει οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού 6 ιντσών. Ο χειρισμός της συσκευής γίνεται με την capacitive οθόνη αφής. Η οθόνη υποστηρίζει την αλλαγή σελίδα με συνεχόμενη κίνηση του δαχτύλου από αριστερά προς τα δεξιά για την επόμενη σελίδα και αντίστροφα για την προηγούμενη (swipre), ενώ μπορούμε να ζουμάρουμε με την απόκλιση δίχτυ και αντίχειρα και να ξεζουμάρουμε με την απόκλισή τους (pinch-to-zoom).  Είναι εξαιρετικά ελαφρύς, πράγματι ο ελαφρύτερος ηλεκτρονικός αναγνώστης που κυκλοφορεί) με βάρος μόλις 168 γραμμάρια (Kindle 3: 247 γραμ., Nook 2: 220 γρ., Kobo Touch: 200 γρ.), καθώς η Sony αυτή τη φορά επέλεξε το σώμα της συσκευής να είναι από πλαστικό και όχι αλουμίνιο. Έχει πολύ γρήγορο επεξεργαστή της Intel στο 1GHz και η μπαταρία διαρκεί 5 εβδομάδες χωρίς τη χρήση internet και 3 εβδομάδες χρησιμοποιώντας το WiFi.

Διαθέσιμος σε 3 χρώματα

Διαβάζει ηλεκτρονικά βιβλία σε μορφή ePUB, PDF, καθώς και αρχεία Word και TXT, με και χωρίς το κλείδωμα της Adobe. Έχει επίσης 2GB εσωτερικής μνήμης Flash, επεκτάσιμη με κάρτα microSD, και σύνδεεται στο internet  μέσω WiFi, ο πρώτος ηλεκτρονικός αναγνώστης της Sony σε αυτές τις διαστάσεις που συνδέεται στο internet. Η οθόνη αφής χρησιμοποιεί την τεχνολογία zForce της Neonode, όπως και τα παλαιότερα μοντέλα, όπου η Sony έλυσε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την αφή, και υποστηρίζει μάλιστα multi-touch. Υπάρχουν ενσωματωμένα 12 λεξικά και δυνατόητα αναζήτησης στο Google και τη Wikipedia, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει και browser. Μπορούμε να αγοράσουμε ebooks μέσα από το (σχετικά φτωχό) ενσωματωμένο βιβλιοπωλείο της Sony, αλλά μέσα από τον browser μπορούμε να αγοράσουμε και να κατεβάσουμε απευθείας στη συσκευή ebooks σε ePUB από μια πλειάδα καταστημάτων ή να κατεβάσουμε τα πολλά δωρεάν ebooks που διατίθενται δωρεάν. Σε κατάσταση αναμονής, το screensaver δείχνει το εξώφυλλο του βιβλίου που διαβάζαμε τελευταίο. Όπως και με τα προηγούμενα μοντέλα, υποστηρίζονται σημειώσεις και υπογραμμίσεις τόσο με το πληκτρολόγιο όσο και με ελεύθερο χέρι με γραφίδα.

Στις ΗΠΑ και τον Καναδά μπορεί να γίνει δανεισμός ηλεκτρονικών βιβλίων από τις δημόσιες βιβλιοθήκες μέσα από τη συσκευή. Επιπλέον, στις ΗΠΑ θα κυκλοφορήσει μια ειδική έκδοση (Sony Reader PRS-T1HBC) στα ίδια χρήματα που θα περιλαμβάνει κουπόνι για το δωρεάν κατέβασμα του πρώτου βιβλίου της σειράς Harry Potter μόλις αυτό κυκλοφορήσει. Πρόκειται για αποκλειστική συνεργασία της Sony με τη συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και το site PotterMore που εγκαινίσε ειδικά για την ηλεκτρονική έκδοση των βιβλίων.

Γραφίδα και θήκη και με ενσωματωμέτο φως

Η δυνατότητα σύνδεσης των ηλεκτρονικών αναγνωστών της Sony για πρώτη φορά στο internet και η καλή τιμή τους, τόσο για τα αμερικάνικα όσο και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, κάνουν την πρότασή της ιδιαίτερα ανταγωνιστή απέναντι στο Amazon, το Barnes & Noble και τους άλλους κατασκευαστές e-book reader. Το ενσωματωμένο βιβλιοπωλείο της Sony δεν είναι αξιόλογο, αλλά μέσα από τον browser (κλειδωμένος στο Nook) μπορούμε να αγοράσουμε και να κατεβάσουμε κατευθείαν e-books από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο πουλάει ePUB (ξεκλείδωτα ή κλειδωμένα με Adobe DRM). Επίσης, η Sony παραδοσιακά υποστηρίζει πολύ καλά τα αρχεία PDF τόσο με πολλά και διαφορετικά είδη ζουμ όσο και δυνατότητα αυξομείωσης του μεγέθους των γραμμάτων (reflow).

Σημεία όπου η Sony υστερεί με τον ανταγωνισμό είναι σε κάποιο βαθμό η τιμή, καθώς το αντίστοιχο Kindle κοστίζει $139 (η παραγγελία από την Ελλάδα κοστίζει €145), αλλά υπάρχει και Kindle με διαφημίσεις που ξεκινά από τα $114. Σημαντικότερα μειοκτήματα πάντως είναι το μικρό (για τα δεδομένα των ΗΠΑ) βιβλιοπωλείο και οι εφαρμογές της Sony. Εφαρμογή διατίθεται μόνο για τις συσκευές Android, καθώς η εφαρμογή για iPhone είχε μπλοκαριστεί αρχικά από την Apple και δεν έχει ανέβει ποτέ στο App Store. Επίσης, οι εφαρμογές της Sony στερούνται πολλών social χαρακτηριστικών σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Η Sony είναι η εταιρεία που κυκλοφόρησε πρώτη ηλεκτρονικούς αναγνωστές με οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού το 2004 με τη συσκευή Sony LIBRIé EBR-1000EP.

Στην Ελλάδα, τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και το Public είχαν φέρει στο παρελθόν Sony Reader, αλλά επίσημα οι συσκευές δεν εισάγονται από την αντιπροσωπεία

Τεχνικά χαρακτηριστικά
 • οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιου Pearl της E Ink, 6 ιντσών, ανάλυση 800x600 pixels, 16 κλίμακες του γκρι
 • capacitive τεχνολογία αφής (zForce της Neonode), υποστήριξη multi-touch
 • βάρος: 168 γραμμάρια
 • διαστάσεις: 173 x 109 x 89 χιλιοστά
 • 2GB εσωτερική μνήμη Flash (1.2 GB διαθέσιμα για την αποθήκευση e-books), επεκτάσιμη με κάρτα microSD έως 32GB
 • σύνδεση στο internet μέσω WiFi, ενσωματωμένος browser
 • 12 ενσωματωμένα λεξικά (2 αγγλοαγγλικά, βρετανικό και αμερικάνικο, και λεξικά από και προς τα γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, ολλανδικά και τα αγγλικά)
 • 6 μεγέθη γραμματοσειρών
 • υποστήριξη ηλεκτρονικών βιβλίων σε μορφή ePUB και PDF, με και χωρίς το κλείδωμα της Adobe, αρχείων Word και TXT, αρχείων ήχου σε μορφή MP3, AAC, και αρχείων εικόνας σε μορφή JPEG, PNG, POISON, BMP
 • θύρα USB 2.0 για φόρτιση και σύνδεση και μεταφορά αρχείων από τον υπολογιστή
 • χρώματα: μαύρο, λευκό, κόκκινο
 • τιμή (Ευρώπη): 149 ευρώ
Πηγές: Sony 1, 2,  Cnet

24 σχόλια:

 1. Το σημαντικό ερώτημα, Μιχάλη, που καλό θα ήταν να μας ενημερώσεις όταν πιάσεις κάποιο στα χέρια σου, είναι ο βαθμός υποστήριξης των Ελληνικών. Γιατί οι μέχρι τώρα συσκευές της Sony δεν υποστήριζαν καλά τα ελληνικά σε epub αρχεία, out of the box (ήθελε να έχει προηγηθεί προσθήκη των κατάλληλων γραμματοσειρών από τον εκδότη ή να το κάνεις μόνος σου μέσω calibre, κάτι που ενώ είναι απλό μπορεί να φαίνεται "βουνό" για το μέσο, μη "ψαγμένο", χρήστη)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε αυτό δεν υπάρχει αλλαγή - γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι στο Adobe Mobile Reader SDK που χρησιμοποιεί (και) η Sony για τα ePUB.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μιχάλη είμαι μεταξύ του sony και του kindle 4.Οπως σου εχω πεί σε παλιότερες ερωτησεις με ενδιαφέρουν κυρίως τα pdf.Ολοι λένε πως το sony ειναι καλύτερο στην αναπαραγωγή των pdf ομως σε οσα βίντεο το είδα μου φάνηκε κάπως αργο στην αλλαγή σελίδων.Απο την αλλη διαβάζω πως η μετατροπή της amazon σε απο pdf σε mobipocket δεν ειναι αξιόπιστη.Το sony εχει πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά αλλα το θέμα της καθυστέρησης με απασχολεί.Εσυ ποιο απο τα δυο θα πρότεινες χωρις να υπολογισεις την τιμή.Τελος στο sony εισαγωγή αρχείων απο υπολογιστή γίνεται;
  Συγγνώμη για την τόση ταλαιπωρία αλλα είναι το πρώτο ebook reader που θα παρω και δε θέλω να δώσω ασκοπα χρήματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κατι ακομη.Το project gutenberg είναι κάτι που εξελλίσεται;Δηλαδή θα δούμε και αλλα βιβλία στα ελληνικά ετοιμα και σε mobipocket και σε epub;Δοκίμασα μερικά αρχεία και τα mobipocket ειναι πολυ καλυτερα.Δεν εχουν "περιεργους χαρακτήρες" εκει οπου θα επρεπε να υπάρχει γράμμα.Ειναι ενα μεγάλο συν για να παρω το kindle αλλα εξακολουθω να θέλω τη δικη σου γνώμη.
  Σε ευχαριστω πολύ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κι εγώ θεωρώ ότι αν ενδιαφέρεσαι αποκλειστικά ή βασικά για PDF το Sony Reader PRS-T1 είναι η καλύτερη λύση (χωρίς να σκεφτούμε την τιμή). Οι διαφορές στην ταχύτητα δεν είναι σημαντικές.

  Βέβαια και μπορείς να εισάγεις αρχεία στο Sony από τον υπολογιστή (όλες οι συσκευές το υποστηρίζουν αυτό).

  Γενικά οι μετατροπές PDF σε ePUB ή mobi είναι δύσκολες και όχι απόλυτα επιτυχείς. Το Amazon κάνει πάντως την καλύτερη. Το θέμα είναι ότι η μετατροπή δουλεύει σωστά μόνο αν υπάρχει PDF κειμένου (αναζητήσιμο δηλαδή, π.χ. με OCR) που δεν έχει εικόνες και κυρίως δεν έχει στήλες. Τα PDF με στήλες δε μετατρέπονται με τίποτα. Και εκεί είναι η αξία του Sony Reader (π.χ. ακαδημαϊκά άρθρα και άλλες περιπτώσεις).

  Αν όμως δεν έχεις τέτοια PDF, που δε μετατρέπονται, τότε θα θες μόνο Mobi (ή ePUB, ανάλογα τη συσκυεή). Το PDF δε θα θέλεις να το βλέπεις.

  Γενικά, το Kindle κατ' εμέ έχει την καλύτερη ισορροπία σε δυνατότητες στους διάφορυς τομείς και τιμής + πολύ καλή υποστήριξη μετά την αγορά (π.χ. αν υπάρχει ελάττωμα και θέλει αντικατάσταση).

  Τώρα στο Project Gutenberg ναι, προστίθενται νέα ελληνικά ebooks, αλλά αρκετά αργά. Σε σχέση με έναν χρόνο πριν υπάρχουν +50 τίτλοι.

  Οι "περίεργοι χαρακτήρες" έχουν να κάνουν με το ότι το software που έχουν οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες πλην Kindle(της Adobe είναι ο πυρήνας) δεν υποστηρίζουν σωστά τα ελληνικά. Πρέπει να έχουν τα ePUB στα ελληνικά ενσωματωμένες τις γραμματοσειρές (όπως το κάνουν οι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι), αλλά το Project Gutenberg δεν το κάνει αυτό. Μπορείς να τους κάνεις εσύ στα αρχεία που σε ενδιαφέρουν, θέλει να ανοίξεις λίγο τον κώδικα, αλλά δεν είναι κάτι δύσκολο (copy-paste στο σωστό σημείο κάνεις στην ουσία), απλά είναι φασαριούλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ναι αυτο το κατάλαβα σχετικα με τη κωδικοποίηση των epub.Υπαρχει κάποιος οδηγος για τη προσθήκη γραμματοσειρών;Εκανα κάποιες δοκιμες με το calibre και ανοίγει σωστά μόνο σε αυτο και οχι στο adobe.Τελικά θα αγοράσω το Sony.Με ανησύχησαν και τα μηνύματα χρηστών στο amazon σχετικά με το freeze και τις επανεκκινήσεις στο kindle 4.Καλό είναι να υπάρχει υποστήριξη αλλα ειλικρινά δε θα ήθελα να μπώ σε τέτοια διαδικασία στη πρώτη μου συσκευή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΟΚ, Sony it is!

  Ναι, το Calibre έχει άλλο πυρήνα software κι όχι της Adobe, γι' αυτό ανοίγει.

  Κάποιες οδηγίες εδώ (δεν είναι δύσκολο) και αρκετές νόμιμες και δωρεάν γραμματοσειρές εδώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σε ευχαριστώ για όλα.Χωρίς το blog σου θα ήμουν στα τυφλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μιχάλη, γεια. Πολύ καλό το blog σου! Ψάχνομαι για ebook reader κ προφανώς έπεσα πάνω στο blog. Θέλω λίγο τη γνώμη σου. Ενδιαφέρομαι κυρίως για ελληνικούς τίτλους. Το Kindle αν κ σε καλή τιμή (79 δολλάρια) μάλλον δεν αξίζει μόνο για ελληνικούς τίτλους δεδομένων των προβλημάτων με τα epub κ τα κλειδωμένα αρχεία. Αντίθετα ο reader της Sony φαίνεται πιο κατάλληλος για ελληνικούς τίτλους νομίζω. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι για να βρεθεί στην ίδια τιμή με το Kindle θα πρέπει να είναι μεταχειρισμένος, γεγονός που εμένα δεν με ενοχλεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλησπέρα.

  Αν δε σε ενοχλεί το μεταχειρισμένο για να ρίξεις την τιμή και δε θέλεις μετατροπές, τότε ΟΚ. Πάντως, αν δε σε απασχολούν ιδιαίτερα τα PDF, μπορείς να πας και σε ένα Nook Touch, που θα το πάρεις σε αντίστοιχα λεφτά (από eBay) αλλά καινούργιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Κάπου διάβασα ότι πωλείται μόνο στην Αμερική κ μετά δεν το έψαξα παραπέρα. Στο twitter κάποιος μου είπε ότι τα pdf δεν τα θεωρεί ebooks κ απόρησα... Νομίζω ότι οι διαφορές δεν είναι πολύ μεγάλες..
  Σε ό,τι αφορά τον άλλον μου προβληματισμό, αν δηλαδή αξίζει εφόσον πρόκειται να το χρησιμοποιήσω μόνο για ελληνικούς τίτλους τι πιστεύεις. Αξίζει η αγορά ενός reader?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Τα PDF όντως δεν είναι ebook (εκτός αν μιλάμε για ακαδημαϊκά ή παιδικά βιβλία). Τα ebook είναι κανονικά ePUB ή MOBI.

  Ναι, αξίζει και μόνο για ελληνικά βιβλία. Δεν είμαστε ακόμα σε σημείο που να μπορείς να πεις ότι έστω τα καινούργια βιβλία τα βρίσκεις όλα σε ebook, πάντως είναι πια αρκετοί οι τίτλοι για να ξεκινήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Λοιπόν μετά απο μια εβδομάδα χρήσης του reader της Sony είπα να γράψω τις εντυπώσεις μου.Πρόκειται για μια πολύ καλή συσκευή απο άποψη κατασκευής.Πανάλαφρη και απο αισθητικής πλευράς ομορφη.Η οθόνη αφής είναι κάπως ευσαίσθητη στο άγγιγμα αλλα δεν είναι ενοχλητικό.Η σύνδεση στο διαδίκτυο απλούστατη και χωρίς προβλήματα συμβατότητας δικτύου και ο browser αξιοπρεπέστατος.
  Η απόδοση της στα epub είναι άψογη.Ακόμα θα ήθελα να αναρτήσω ενα σύνδεσμο για προσθήκη γραμματοσειρών ο οποίος προτείνει ενα απλό τρόπο http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=61587
  Στα pdf αρχεία πραγματικά δεν περίμενα τοσο καλή απόδοση.Σε απλά κειμένου και με λογικό μέγεθος σελίδας η ανάγνωση είναι ευκολη ακόμα και με κάθετο προσανατολισμό σελίδας.Σε πιο απαιτητικά pdf ο οριζόντιος προσανατολισμός λύνει πολλά προβλήματα και η δυνατότητα pinch to zoom τελικά απλοποιεί τα πράματα τελείως.Εχει και άλλα εργαλεία που βοηθούν στα pdf αλλα τελικά θέλω να πω πως η απόδοση του ειναι πάρα πολύ καλή σε τέτοιου είδους αρχεία χωρίς να υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στη ταχύτητα αλλαγής σελίδων.
  Το firmware στις 27/01 κυκλοφόρησε νεο update και το λειτουργικό του είναι ευκολόχρηστο και όμορφο.
  Στα αρνητικά είναι οτι δεν είναι ανοιχτό ακόμα το store της sony αλλα αγορές μπορείτε να κάνετε απο οπουδήποτε αλλου.Επίσης δίνει τη δυνατότητα δανεισμού απο ψηφιακές βιβλιοθήκες.
  Ενα άλλο καλό είναι πως απο συγκεκριμένο κατάστημα που συνεργάζεται με το amazon.co.uk η αποστολή έγινε κατευθείαν στη πόρτα του σπιτιού μου.
  Δεν μετάνιωσα ούτε λεπτό για τα χρήματα που έδωσα.
  Ομως οι ερωτήσεις δεν σταματάνε Μιχάλη.Με τι καθαρίζεις μια οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού;Και ποιο απο τα δυο screen protectors προτιμας http://www.amazon.co.uk/gp/product/B006F2TUP8/ref=ox_sc_act_title_2?ie=UTF8&m=A6UXE6TW7NHWK ή http://www.amazon.co.uk/Cover-Up-Reader-Crystal-Invisible-Protector/dp/B006F2RMW6/ref=pd_cp_ce_3
  Τέλος αν υπάρχει τρόπος νομίζω πως για τη τόση βοήθεια σου ειμαι υποχρεωμένος να στο δώσω ωστε αν θέλεις να κάνεις ενα βίντεο-κριτική για το Sony.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Καλησπέρα κι από μένα. Το αγόρασα χτες ενώ είναι υπέροχο έχει μια σοβαρή έλλειψη. Δεν έχει ελληνικό πληκτρολόγιο. Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω για να μπορέσω να πληκτρολογήσω ελληνικά?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @haris491: Συγγνώμη για την τόση καθυστέρηση, τώρα είδα το comment, δεν πρόσεξα το email notification :(

  Την οθόνη την καθαρίζεις με το πανάκι που έχεις και για το laptop σου π.χ. είτε λίγο νωτισμένο με νερό είτε (για πολύ βρωμιά) με νωτισμένο από σπρέι (χωρίς αλκόολη κλπ). Προσοχή, όμως: σε καμία περίπτωση μη ρίξεις με το σπρέι κατευθείαν στην οθόνη - μόνο στο πανάκι.

  Είμα κατά των screen protectors. Εξάλλου, αν έχεις τη συσκευή μέσα στη θήκη δε λερώνεται από σκόνη, παρά πολύ λίγο.

  Αν ισχύει ακόμα η προσφορά σου για τη δοκιμή, θα με ενδιέφερε :)

  @koukourakas: Για τέτοια απελευθέρωση της συσκευής, χρειάζεται jailbreak

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Με αφορμή και το αναλυτικό σχόλιο του haris491, σκέφτηκα πως θα ήταν ενδιαφέρον να δημοσιεύσω τις εντυπώσεις των αναγνωστών, όχι μόνο στα σχόλια, αλλά σε κανονικό ποστ. Μπορείτε να στείλετε τις ως τώρα εντυπώσεις σας για τα ebooks, τις συσκευές κλπ και θα δημοσιευτούν με link προς το blogs σας ή όπου αλλού θέλετε. Χρήσιμο, πιστεύω, και για ανταλλαγή εμπειριών και για να μη λέω μόνο εγώ για τα καλά της ηλεκτρονικής ανάγνωσης.

  Περισσότερα: Διαβάζεις ηλεκτρονικά; Στείλε τις εντυπώσεις σου στον "Ηλεκτρονικό Αναγνώστη"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Να ρωτήσω, ποιο πιστεύετε είναι καλύτερο για ελληνικά αρχεία PDF, το "Sony Reader PRS-T1" ή το "BOOKEEN CYBOOK ODYSSEY"?? Είμαι μεταξύ αυτών των 2 αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω πιο να πάρω και οι τιμές είναι παρόμοιες..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Αν και το Odyssey έχει ελληνικό μενού και ελληνικό πληκτρολόγιο, το αν είναι στα ελληνικά ή όχι δεν παίζει ρόλο για την ανάγνωση.

  Γενικά, το Sony Reader είναι η πιο δυνατή συσκευή για PDF, λόγω των πολλαπλών ζουμ που υποστηρίζε (π.χ. για PDF με στήλες). Πάντως, είναι όντως κοντά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωραία γιατί διαβάζω πολλά PDF (ελληνικά και ξένα) και δεν ήθελα να έχω κάποιο πρόβλημα με την ελληνική γλώσσα των αρχείων, ευχαριστώ!!

   Διαγραφή
 19. Και εγω ειχα πολυ καιρο να μπω οποτε συγγνωμη και για τη δικη μου καθυστερηση.Εννοειται πως η προσφορα ισχυει ακομη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ωραία :) Aν θέλεις στείλε μου στο email μου exartiblog[παπάκι]gmail.com το δικό σου email για να επικοινωνήσουμε τις επόμενες ημέρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Χαιρεται!
  Σε ποιό κατάστημα στην Αθήνα μπορώ να αγοράσω το Sony?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. χαίρεται
  Δεν έχω μετανιώσει που το αγόρασα. Το προϊόν μου έλυσε τα χέρια.Πήρα μαζί και τη θήκη που βολεύει για νυχτερινό διάβασμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή