Τα ebooks της Google στο Android Market, αλλά μόνο για τις ΗΠΑ

Android Market books, από υπολογιστή στις ΗΠΑ

Η Google άρχισε να διαθέτει τα ηλεκτρονικά της βιβλία και απευθείας μέσα από το Android Market, εξέλιξη που συνδέεται με την κυκλοφορία του tablet PC Motorola Xoom, του πρώτου που έχει λειτουργικό Android 3.0 Honeycomb. Τα ηλεκτρονικά βιβλία όμως του Android Market είναι διαθέσιμα μόνο στις ΗΠΑ προς το παρόν.

Η Google δημιούργησε μια ειδική σελίδα για τα ηλεκτρονικά βιβλία στο Android Market: https://market.android.com/books/, απ’ όπου είναι διαθέσιμη οι τίτλοι του Google eBookstore τόσο αυτοί που πωλούνται όσο και αυτοί που είναι δωρεάν. Τα βιβλία της Google ήταν και πριν διαθέσιμα μέσα από την εφαρμογή Google Books για Android κινητά και tablet PC καθώς και μέσα από το ειδικό site Google ebookstore.

Τα προς πώληση ηλεκτρονικά βιβλία του Google ebookstore είναι προς το παρόν διαθέσιμα μόνο στις ΗΠΑ, ενώ η σελίδα του Android Market για τα ebooks ανακατευθύνει στην κεντρική σελίδα του καταστήματος όταν μπαίνουμε από την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες.

Στο iBookstore της Apple υπάρχει πρόσβαση μόνο μέσα από την εφαρμογή iBooks για iPhone, iPod touch και iPad. To iBookstore επίσης δεν έχει ανοίξει στην Ελλάδα για πώληση ηλεκτρονικών βιβλίων, αν και δεν περιορίζεται μόνο στις ΗΠΑ.

Το Google ebookstore ξεκίνησε τη λειτουργία του το Δεκέμβριο του 2011 και η Google έχει ανακοινώσει ότι θα ανοίξει και για την Ευρώπη για πώληση e-books “μέσα στο 2011“.

Διαβάστε επίσης: