Οι εκδόσεις Μεταίχμιο στο myeBooks.gr, καλύτερη αναζήτηση στο site

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προστέθηκαν στο online βιβλιοπωλείο για ebooks myeBooks.gr. Έχουν ανέβει 12 λογοτεχνιά  βιβλία και 33 σχολικά βοηθημάτα για το Γυμνάσιο.  Όλα είναι σε PDF.

Τα σχολικά βοηθήματα του Γυμνασίου είχαν ανέβει και στο online βιβλιοπωλείο e-na.com και οι τιμές τους αντιστοιχούν σε έκπτωση γύρω στο 35% σε σχέση με τα τυπωμένα βιβλία. Οι τιμές είναι οι ίδιες και στα δύο βιβλιοπωλεία (συγκρίνετε πάντως τις τιμές για το βιβλίο που σας ενδιαφέρει), με τη διαφορά ότι στο e-na.com υπάρχει η δυνατότητα αγοράς των βασικών ή όλων των βοηθημάτων κάθε τάξης με σημαντική έκπτωση. Από την άλλη, στο myeBooks.gr τα βιβλία διαβάζονται με το Adobe Digital Editions σε έως 6 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά και σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες (όχι και πολύ χρήσιμο αυτό το τελευταίο μιλώντας για σχολικά βοηθήματα), ενώ το e-na.com έχει δικό του software, που πρέπει να κατεβάσετε αποκλειστικα για τις αγορές σας από αυτό το βιβλιοπωλείο, αλλά δίνει παραπάνω δυνατότητες (όπως αποκόμματα), ενώ η ανάγνωση επιτρέπεται σε έναν και μόνο υπολογιστή. Πάντως, οι εκδόσεις Μεταίχμιο έχουν προσφορές και στα τυπωμένα σχολικά βοηθήματα, οπότε, αν το εξετάζετε καθαρά οικονομικά, κάντε τη σύγκριση και με αυτά.

Τα λογοτεχνικά βιβλία, που προορίζονται για ανάγνωση βασικά σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες, υπάρχουν μόνο στο myeBooks.gr. Είναι βιβλία νεοελληνικής λογοτεχνίας, από τη βιβλιοπαραγωγή 2005-2009 (πιο πολύ του 2009), και οι τιμές σε γενικές γραμμές αντιστοιχούν σε έκπτωση 35-40% σε σχέση με τα τυπωμένα βιβλία.

Παράλληλα, η αναζήτηση στο myeBooks.gr βελτιώθηκε. Τώρα μπορεί κανείς να εξειδικεύση μια αναζήτηση ή να περιορίσει τα αποτελέσματα μια κατηγορίας χρησιμοποιώντας φίλτρα για το θέμα των βιβλίων, την ηλικία στην οποία απευθύνεται, το αν είναι μεταφρασμένο ή όχι και τη γλώσσα στην οποία διατίθεται. Αναγκαία αναβάθμιση, καθώς τα ebooks του myeBooks.gr γίνονται περισσότερα, αισίως 788.