Update στο software του Nook το Νοέμβριο, αναβολή για το Nook 2

Με ανάρτηση στο blog της η Barnes & Noble ανακοίνωσε ότι το software των Nook (WiFi και 3G & WiFi) θα ανανεωθεί με την έκδοση 1.5 που θα είναι διαθέσιμη στο τέλος Νοεμβρίου. Στο “μεγαλύτερο update του software από τότε που κυκλοφόρησε το Nook”, η Barnes & Noble ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα βελτιωμένης αναζήτησης στη συσκευή, περισσότερων επιλογών στην οργάνωση των e-books που αγοράζονται από το Barnes & Noble και προστασία της συσκευής με password. Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα συγχρονισμού μεταξύ των Nook και των άλλων συσκευών για τις οποίες υπάρχει εφαρμογή Nook (smartphones, iPad, PCs). Η Barnes & Noble ανακοίνωσε ότι οι αλλαγές αυτές είναι απάντηση στο feedback που έχουν δώσει οι χρήστες των Nook, ενώ, παράλληλα, την επόμενη βδομάδα, θα υπάρξει update της εφαρμογής Nook για Android smartphones.

Ένα update στο software του Nook είναι πάντα καλοδεχούμενο και σίγουρα η συσκευή το χρειάζεται. Το update αυτό πάντως δε θα αντιμετωπίσει προβλήματα ταχύτητας και υπογράμμισης, σημείωσης κλπ, ενώ οι βελτιώσεις στην οργάνωση των αρχείων περιορίζονται στα e-books από το Barnes & Noble, δεν αφορούν τα υπόλοιπα αρχεία. Ο συγχρονισμός συσκευής και εφαρμογών Nook είναι κάτι δεδομένο για τις αντίστοιχες Kindle εφαρμογές.

Καλό ή όχι και τόσο καλό το software 1.5 για τα Nook, τα μεγάλα νέα είναι μάλλον όσα αυτή η ανακοίνωση συνεπάγεται. Ο χρονικός ορίζοντας που δίνει για το software update συμπίπτει με τον ένα χρόνο από όταν πρωτοκυκλοφόρησε το Nook (30 Νοεμβρίου 2009). Και ήταν σε αυτήν τη χρονική περίοδο που θα αναμενόταν μια νέα έκδοση του Nook, το Nook 2, που θα μπορούσε να απαντήσει στην επιτυχία του Kindle 3. Το update στο software είναι λοιπόν μια απάντηση στην πίεση για ανανέωση του Nook και σημαίνει ότι η Barnes & Noble θα (αναγκαστεί να) αρκεστεί στο software update και δε θα προχωρήσει σε ένα νέο Nook. Το Nook 2 λοιπόν φαίνεται να αναβάλλεται και να καθυστερεί.