PadTales “Η καλύτερη μέρα του καλοκαιριού”, παιδικό ebook για iPhone, iPad

Η καλύτερη μέρα του καλοκαιριού” είναι ένα παιδικό παραμύθι στα ελληνικά με τη μορφή εφαρμογής για iPhone, iPad και iPhone Touch. Πωλείται για $1.99 και ανήκει στη σειρά PadTales, όπου περιλαμβάνεται και το ρωσικό παραμύθι Mavka (μόνο αγγλικά, δωρεάν). Ανέβηκε στο iTunes από το Μάιο του 2010.

Η υπόθεση σύμφωνα με την περιγραφή στο iTunes:

Καλώς ήρθατε στον μαγικό κόσμο του δάσους!

Εδώ τα ζώα μπορούν και μιλούν! Επίσης, είναι καλοκαίρι!!!

Ο ήρωάς μας, το μικρό συννεφάκι, θέλει να δροσίσει τους φίλους του, τα ζώα. Έτσι, ξεκινά μια περιπέτεια που φτάνει μέχρι τα πέρατα του ουρανού!

Η σειρά PadTales αφιερώνεται στα παιδιά, αλλά και σε αυτούς που νοιώθουν παιδιά!

Το παραμύθι υποστηρίζει αγγλικά, ισπανικά και ελληνικά. Λειτουργεί σε iOS 3.2.0 ή νεότερο και από τις 16 Οκτωβρίου ανέβηκε η έκδοση 4.0.0. Υπάρχει ηχογραφημένη αφήγηση και δυνατότητα εμφάνισης του αντίστοιχου κειμένου. Κρίνοντας από τα sceenshots, θα έλεγα ότι οι εικόνες θα μπορούσαν βελτιωθούν, ενώ το animation είναι στοιχειώδες. Πάντως, είναι από της πρώτες προσπάθειες για εφαρμογές και e-book στα ελληνικά στο iTunes και από αυτήν την πλευρά και μόνο είναι κάτι θετικό. Την εφαρμογή δημιούργησε η ομάδα του Playcompass Entertainment, που έχει ανεβάσει και το παιχνίδι iSouvlaki.