Εφαρμογή Kindle για κινητά και tablet PC με Android


Το Amazon διαθέτει εφαρμογή Kindle for Android, για την ανάγνωση ebooks σε κινητά και tablet PC με τo λειτουργικό Android της Google. Το Kindle for Android μέσα από διαρκείς αναβαθμίσεις έχει εξελιχτεί σε μια αρκετά πλούσια εφαρμογή.

 Μπορεί κανείς να αγοράσει ebooks από το Amazon ή να κατεβάσει τα δωρεάν ebooks που διαθέτει το online βιβλιοπωλείο και μπορεί να έχει πρόσβαση στα ebooks που έχει αγοράσει από το Kindle του ή από κάποια άλλη εφαρμογή Kindle. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και δε χρειάζεται να έχει κανείς και συσκευή Kindle. Υποστηρίζει μόνο ebooks αγορασμένα από το Amazon. Κατά την ανάγνωση με την εφαρμογή υπάρχει η δυνατότητα σελιδοδεικτών, τροποποίησης του μεγέθους των χαρακτήρων, σημειώσεων και υπογραμμίσεων πάνω στο ebook, αναζήτησης λέξεων ή φράσεων, αναζήτηση λέξεων στη Wikipedia και το Dictionary.com, αναζήτησης πληροφοριών για το ebook στην online κοινότητα ανάγνωσης Shelfari και κλειδώματος του προσανατολισμού της οθόνης. Οι σημειώσεις και οι υπογραμμίσεις, όπως και του πού σταματήσατε να διαβάζετε την τελευταία φορά συγχρονίζονται με τις άλλες εφαρμογές Kindle και τον ηλεκτρονικό αναγνώστη (απαιτείται σύνδεση στο internet). Με την εφαρμογή πέρα από τα ebooks που κατεβάζετε από το Amazon (.AZW) μπορούν να διαβαστούν αρχεία Mobipocket χωρίς DRM. Απαιτείται Android 1.6 ή νεότερο.

Αν και βελτιώνεται διαρκώς, το Kindle for Android δεν είναι τόσο πλούσιο σε δυνατότητες όσο η εφαρμογή Aldiko, που επίσης χρησιμοποιείται για την ανάγνωση ebooks σε συσκευές Android. Ο Aldiko Book Reader κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως night mode και ταξινόμηση με φακέλους και tages, αλλά μειονεκτεί στο ότι δεν έχει εφαρμογές για άλλες συσκευές (PC, ηλεκτρονικούς αναγνώστες) και έτσι δεν υπάρχει η δυνατότητα συγχρονισμού, ενώ δεν μπορεί να διαβάσει βιβλία που είναι κλειδωμένα. Από κει και πέρα, πρόκειται για εφαρμογές βασικά συμπληρωματικές. Με τον Aldiko μπορούμε να διαβάσουμε ePUB, ενώ με το Kindle for Android αρχεία Mobipocket και Kindle ebooks. Το Kindle for Android είναι, τέλος, πιο πίσω σε σχέση με την αντίστοιχη εφαρμογή Kindle για iPhone και iPod Touch: δεν επιτρέπει ebooks επαυξημένα με ήχο και video.

Η εφαρμογή Kindle for Android είναι διαθέσιμη για δωρεάν κατέβασμα στο site του Amazon (Amazon support).

Παρουσίαση της εφαρμογής από το Andranon.com

Διαφήμιση για τις εφαρμογές Kindle

Διαβάστε επίσης: