ελληνικά ebooks σε iPhone, iPad, τηλέφωνα Android από το myeBooks.gr μέσω txtr

Το myeBooks.gr ανακοίνωσε σήμερα στη σελίδα του στο Facebook έναν τρόπο, το μόνο που υπάρχει, για να διαβάζεται τα ebooks που αγοράζουμε από το site τους αλλά και κάθε ebook κλειδωμένο με Adobe DRM στο iPhone, το iPad και το iPod Touch, καθώς και σε κινητά και ταμπλέτες με Android. Βασίζεται στη χρήση της εφαρμογής txtr, ενός online βιβλιοπωλείο για ebooks με έδρα το Βερολίνο, για iOS και Android. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και ξεκινάτε κατεβάζοντάς τη στη συσκευή σας. Για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία πρέπει να κάνετε ένα λογαριασμό στο txtr (δωρεάν) και να τον συνδέσετε με το πρόγραμμα Adobe Digital Editions και το Adobe ID που έχετε σε αυτό. Αν έχετε αγοράσει βιβλία με Adobe DRM, θα έχετε ήδη το πρόγραμμα και το αντίστοιχο ID, αλλιώς τόσο το κατέβασμα του προγράμματος όσο και η δημιουργία Adobe ID είναι εύκολες και δωρεάν. Μέσω του txtr μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία ePUB και PDF τόσο  κλειδωμένα με Adobe DRM όσο και ξεκλείδωτα, δωρεάν ή δικά σας.

Στη συνέχεια, πρέπει μέσω του υπολογιστή σας (με Windows ή MacOS, αλλά όχι Linux, γιατί δεν το υποστηρίζει η Adobe) να ανεβάσετε τα ebooks που έχετε αγοράσει ή τα δικά σας αρχεία PDF ή ePUB στο txtr και από κει και πέρα τα ebooks θα είναι διαθέσιμα στη συσκευή σας. Αυτή η υπηρεσία λειτουργεί για όλα τα online βιβλιοπωλεία που χρησιμοποιούν το Adobe DRM μέσα από τον ίδιο λογαριασμό στο txtr και όχι μόνο για το myeBooks.gr. Το μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να μεσολαβήσει υπολογιστής, οπότε δεν μπορείτε να αγοράζετε απευθείας από το ίντερνετ και να διαβάζετε σε iPhone, iPad και Android συσκευές, γιατί το Adobe Digital Editions δεν έχει κυκλοφορήσει για iOS και Android. Δεν είναι η λύση που θα θέλαμε, αλλά ως τώρα είναι η μόνη λύση. (Η εφαρμογή για ebooks σε συσκευές Android Aldiko έχει ανακοινώσει ότι σε επόμενη έκδοση θα υποστηρίζει την ίδια δυνατότητα, αλλά είναι άγνωστο και το πότε και το αν θα αφορά όχι μόνο ePUB, αλλά και PDF).

Δεν έχω ακόμα πλήρη εικόνα για το πόσο καλά λειτουργεί το txtr σαν εφαρμογή και για το τι δυνατότητες δίνει , αλλά φαίνεται να επιτρέπει όλες τις βασικές λειτουργίες κατά την ανάγνωση ebooks: ρύθμιση μεγέθους γραμματοσειράς, night mode (μαύρο φόντο, λευκά γράμματα, για συνθήκες χαμηλού φωτισμού), bookmarks, σημειώσεις. Το multi-touch είναι ενεργό κατά την ανάγνωση του ebook, για την αυξομείωση του μεγέθους του κειμένου. Το μενού πάντως είναι σε αγγλικά, γερμανικά κ.ά. γλώσσες, όχι όμως ελληνικά.

Δείτε την εφαρμογή txtr για iOS (3.1 ή νεότερο)  και Android.

Αναλυτικά οι οδηγίες που δίνει το myeBooks.gr στη σελίδα του στο Facebook (ό,τι λέει για iPhone, iPad, ισχύει και για το iPod Touch, καθώς και για κινητά και ταμπλέτες με Android):

Για να διαβάσετε τα βιβλία που αγοράζετε από το myebooks.gr στο iPhone ή iPad σας ακολουθήστε τα παρακάτω τέσσερα (4) βήματα, εφόσον είναι η πρώτη φορά. Αλλιώς πηγαίνετε στο 4ο βήμα κατευθείαν:

Βήμα 1ο

Από την συσκευή σας (iphone or ipad) κατεβάζετε και εγκαθιστάτε την εφαρμογή txtr GmbH από το app Store.

Βήμα 2ο

Αφού εγκατασταθεί, τρέχετε την εφαρμογή. Η εφαρμογή θα σας ζητήσει να κάνετε login εφόσον έχετε λογαριασμό στο http://www.txtr.com/. Εάν δεν έχετε θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό.

Αφού ολοκληρώσετε την εγγραφή και συνδεθείτε θα πάτε στις ρυθμίσεις (settings) της εφαρμογής. Εκεί υπάρχει μια επιλογή που λέγεται Adobe ID. Επιλέγοντάς τη (πατώντας τη) θα σας ζητήσει το Adobe ID που έχετε, έτσι ώστε να συνδέσει τον λογαριασμό (στο txtr.com) με το Adobe ID σας. Εάν δεν έχετε, μπορείτε επιτόπου να δημιουργήσετε έναν νέο Adobe ID.

Βήμα 3ο

Αγοράζετε τα βιβλία που θέλετε από το www. myebooks.gr. Αυτά τα βιβλία και όποια άλλα έχετε αγοράσει παλιότερα έχουν κατέβει στο PC / Mac σας, μέσα από το Adobe Digital Editions. Όλα τα βιβλία που κατεβαίνουν αποθηκεύονται κρυπτογραφημένα στο μηχάνημα σας.

Το σημείο που αποθηκεύονται συνήθως είναι:

  • Σε PC – “My DocumentsMy Digital Editions”
  • Σε Mac – “DocumentsDigital Editions”

Βήμα 4ο

Πηγαίνετε στο site http://www.txtr.com/ και συνδέεστε με τα στοιχεία του λογαριασμού που φτιάξατε με την εγκατάσταση της εφαρμογής στο τηλέφωνο σας. Εφόσον συνδεθείτε πατάτε την επιλογή UPLOAD και ανεβάζετε το αρχείο /α (κρυπτογραφημένο βιβλίο) στο INBOX.

Και αυτό ήταν!!!

Ανοίγοντας τώρα την εφαρμογή txtr στο iPhone or iPad εάν πάτε στην βιβλιοθήκη σας στο Inbox θα υπάρχει διαθέσιμο το βιβλίο που ανεβάσατε για να το κάνετε download. Ίσως χρειαστεί να περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να ενημερωθεί το Inbox από την στιγμή που ανεβάσατε το αρχείο.

Από εδώ και πέρα MONO με το βήμα 4 μπορείτε να ανεβάζεται τα βιβλία σας στο www.txtr.com και στην συνέχεια να τα μεταφέρετε στο αγαπημένο σας iPhone / iPad!

Πηγή: myeBooks.gr Facebook fan page