1 Δεκέμβρη στα καταστήματα στην Ελλάδα το Cybook Orizon

Σύμφωνα με ενημέρωση με email από την Bookeen Ελλάδας, το Cybook Orizon θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα στην Ελλάδα την 1 Δεκέμβρη. Η ακριβής ημερομηνία ανα κατάστημα μπορεί να διαφέρει. Οι συσκευές έχουν ήδη αποσταλεί από την κατασκευάστρια εταιρεία και θα υπάρχει μενού και οδηγίες στα ελληνικά και θα περιλαμβάνονται δωρεάν ελληνικά ebooks, όπως περιλαμβάνονται και στο Cybook Opus.
Η γαλλική κατασκευάστρια εταιρεία Bookeen έχει αρχίσει από τα μέσα Οκτώβρη να διαθέτει τη συσκευή από το site της. Παρόλο που στην Ελλάδα αναμενόταν αρχικά στα τέλη Οκτώβρη, οι παραδόσεις πήγαν πιο πίσω.
To Cybook Orizon έχει οθόνη αφής 6 ιντσών και πρόσβαση στο internet μέσω WiFi. Για περισσότερα, δείτε την αναλυτικότερη παρουσίαση των τεχνικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων της συσκευής.
Σκεφτόμουν να αγοράσω το Sony PRS-650 λόγω της οθόνης Pearl και της καλής υλοποίησης touch screen, αλλά κολλάω στη μη υποστήριξη των ελληνικών.
Το Orizon, με υποστήριξη ελληνικών ονομάτων αρχείων και ελληνικό μενού, φαίνεται καλύτερη επιλογή από το Sony PRS-650 (με εξαίρεση την οθόνη SiPix που είναι υποδεέστερη της Pearl).
Ποια είναι η γνώμη σου;
Επι τη ευκαιρία, συγχαρητήρια για το blog. Είναι το καλύτερο του είδους στα ελληνικά.
MasterCom7
(Μέλος και στο MobileRead)
Δεν έχω δει κι εγώ ακόμα το Cybook Orizon (αλλά θα το έχω για δοκιμή όταν έρθει). Τα ελληνικά, και στο μενού, αλλά ειδικά για τους τίτλους και τα αρχεία txt, είναι σημαντικά πιστεύω. Όπως ξέρεις, από κει και πέρα το θέμα είναι εσύ τι είδους αρχεία σκοπεύεις να διαβάζει. Επίσης, το Orizon θα είναι καμια 40αριά ευρώ πιο κάτω από το PRS-650 και επίσης έχει WiFi internet. (Για την οθόνη φαίνεται να ισχύει αυτό που λες). Θέλω να τα δω και στην πράξη βέβαια αυτά, οπότε δε λέω κάτι παραπάνω πριν τη δοκιμή, μη μεταφέρω απλώς ό,τι έχω διαβάσει και δει.
Για το blog σε ευχαριστώ πολύ.
(eAnagnostis στο MobileRead)
Διευκρίνιση: η σύγκριση τιμών που αναφέρω αφορά (online ή τούβλινα) κατάστηματα στην Ελλάδα
«…από κει και πέρα το θέμα είναι εσύ τι είδους αρχεία σκοπεύεις να διαβάζει.»
Θα ήθελα να διαβάζει όσο γίνεται περισσότερα είδη αρχείων, ιδανικά όλα τα δημοφιλή (και με ελληνική υποστήριξη εννοείται). Αλλά απ’ότι φαίνεται πρεπει να περιμένουμε ακόμα αρκετά για να γίνει αυτό, και στην Ελλάδα ακόμα περισότερο.
Το πιο σημαντικό για μένα χαρακτηριστικό του Sony PRS είναι το λεξικό αν και θα ήθελα να μην έχει touch οθόνη για λόγους αντανάκλασης και υποβάθμισης της ποιότητας απεικόνισης. Πιστεύεις πως είναι πρόβλημα αυτό; Δεν μπορώ να διαβάσω βιβλία στα ελληνικά στο Sony PRS? (350-650) Δεν με ενδιαφέρει το μενού.
Η touch screen στα Sony τα καινούργια δεν είναι πρόβλημα πια, στα παλιά ήταν. Μπορείς να διαβάσεις ePUB και PDF, αλλά στα txt και rtf θα υπάρχει πρόβλημα, όπως πιθανόν και με τους τίτλους των βιβλίων στα ελληνικά.
Έχω το Sony PRS-600…Η οθόνη έχει πράγματι αντανάκλαση, αν και το πόσο ευανάγνωστη είναι έχω καταλήξει ότι εξαρτάται από τον καθένα προσωπικά, άλλοι δεν έχουν πρόβλημα, άλλοι (όπως εγώ) έχουν. Περιμένω στο review του Orizon να γίνει σύγκριση της οθόνης αφής τελευταίας γενιάς με το Sony PRS-650, προκειμένου να αποφασίσω ευκολότερα με ποιο θα αντικαταστήσω το PRS-600