Το Kindle Paperwhite διαθέσιμο για παραγγελία από τα τοπικά Amazon στην Ευρώπη

Το Kindle Paperwhite στο βρετανικό Amazon

Προπαραγγελίες για το Kindle Paperwhite, τον κορυφαίο ηλεκτρονικό αναγνώστη Kindle, άρχισαν να δέχονται τα τοπικά καταστήματα του Amazon σε Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία. Στη Βρετανία οι συσκευές θα αρχίσουν να παραδίδονται στις 25 Οκτωβρίου και στις υπόλοιπες χώρες στις 22 Νοεμβρίου, αλλά λόγω της ζήτησης οι νεότερες παραγγελίες ήδη έχουν πάει πιο πίσω χρονικά.
Στη Βρετανία το Kindle Paperwhite WiFi κοστίζει 109 λίρες (€135) και το Kindle Paperwhite WiFi+3G κοστίζει 169 λίρες (€210). Σε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία το Kindle Paperwhite WiFi κοστίζει €129 και το Kindle Paperwhite WiFi+3G κοστίζει €189. Δεν υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας συσκευής με διαφημίσεις, όπως ισχύει στις ΗΠΑ.
Παραγγελίες Kindle από τα τοπικά Amazon στην Ευρώπη μπορούν να παραδοθούν αποκλειστικά μέσα στην αντίστοιχη χώρα. Δεν μπορείτε π.χ. να παραγγείλετε ένα Kindle από το βρετανικό Amazon και να ορίσετε διεύθυνση παραλήπτη στην Ελλάδα. Μπορείτε όμως να παραγγείλετε Kindle από το βρετανικό Amazon με διεύθυνση παραλήπτη στη Βρετανία ακόμα και αν η πιστωτική σας κάρτα είναι ελληνική.
Με διεύθυνση παραλήπτη την Ελλάδα και την Κύπρο μπορούν να γίνουν παραγγελίες Kindle μόνο από το αμερικάνικο Amazon. Συγκεκριμένα μπορούμε να παραγγείλουμε το απλό Kindle (παρουσίαση), το Kindle 3 Keyboard (παρουσίαση) και το Kindle DX (παρουσίαση). Στις αναρτήσεις του “Ηλεκτρονικού Αναγνώστη” θα βρείτε τον υπολογισμό του τελικού κόστους της συσκευής, μαζί με τα ταχυδρομικά και τους δασμούς.
Πάντως, το ότι τα Kindle Paperwhite έγιναν διαθέσιμα στα ευρωπαϊκά Amazon διαψεύδει τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες το Amazon θα αργούσε να τα φέρει στην Ευρώπη και, το σημαντικότερο, σημαίνει ότι δε θα αργήσει η δυνατότητα παραγγελίας Kindle Paperwhite και από το αμερικάνικο Amazon με διεύθυνση παραλήπτη την Ελλάδα και την Κύπρο.