Το Amazon φέρνει ebooks και Kindle σε Ιταλία και Ισπανία – και όχι μόνο

@KindleRecruiter, σήμερα το πρωί στο Twitter

Το Amazon συνεχίζει της προσλήψεις στελεχών στην Ευρώπη που θα αναλάβουν σημαντικές θέσεις στην προώθηση των Kindle και των ηλεκτρονικών βιβλίων. Υπάρχει μάλιστα ειδικός λογαριαμός στο Twitter @KindleRecruiter όπου εδώ και λίγες μέρες αποστέλλονται μηνύματα για αναζήτηση στελεχών για τις Kindle teams σε Ισπανία, Ιταλία και Λουξεμβούργο – στο Λουξεμβούργο βρίσκεται η έδρα του Amazon στην Ευρώπη.

To Φεβρουάριο είχαμε αναφέρει ότι το Amazon  προσέφερε στη Γερμανία  προσφέρεται θέση για τις δημόσιες σχέσεις και την προώθηση του Kindle, ενώ στη Γαλλία αναζητούνταν manager υπεύθυνοι για τις σχέσεις με τους εκδότες και το Kindle. Στις αρχές Απριλίου έγινε δοκιμαστικό ανέβασμα σελίδας για ebooks στο γερμανικό Amazon. Ήδη πάντως από το από το Μάρτιο του 2010 υπάρχει αγγελία για θέση εργασίας που σχετίζεται με την πώληση του Kindle και ebooks στην Ιταλία.

Δεν είναι σαφές, επομένως, το πότε θα ξεκινήσει η πώληση e-books και Kindle στις χώρες αυτές, αλλά είναι ότι σαφές και σίγουρο ότι προετοίαζεται και είναι θέμα χρόνου. Από τις χώρες που αναφέραμε, μόνο στην Ισπανία δεν έχει καν ανοίξει Amazon (το amazon.es ανακατευθύνει στις άλλες ευρωπαϊκές σελίδες του βιβλιοπωλείο).

Η στρατηγική του Amazon έχει, πάντως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σε καμία χώρα δεν προσφέρει περιεχόμενο χωρίς να διασφαλίζει ότι θα είναι διαθέσιμο το Kindle, αλλά, το σημαντικότερο, σε καμία χώρα δε διαθέτει από τοπικό του κατάστημα το Kindle αν δεν έχει διασφαλίσει και τη διάθεση πλούσιου περιεχομένου και για τη συσκευή του. Το Amazon πουλάει συσκευές για να πουλήσει ebooks και βασίζει τις πωλήσεις ebooks στην πώληση των συσκευών του και στη δέσμευση στο δικό του βιβλίοπωλείο που συνεπάγεται για τον αναγνώστη η αγορά της

Έτσι, όσοι στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία ενδιαφέρονται για την αγορά Kindle, παρόλο στις χώρες αυτές με την εξαίρεση της Ισπανίας υπάρχει Amazon μπορούν να το προμηθευτούν μόνο από το αμερικάνικο Amazon και να επιβαρυνθούν επιπλέον με τους δασμούς, ό,τι ισχύει δηλαδή και για την Ελλάδα. Kindle πουλιούνται και από το βρετανικό Amazon, αλλά αποστέλονται μόνο εντός Βρετανίας. 
Ελληνικό Amazon δεν υπάρχει καν, πόσο μάλλον διάθεση Kindle ή ελληνικών ebooks, αλλά το Amazon, εδώ και χρόνια, έχει κατοχυρώσει τη διεύθυνση Amazon.gr, το οποίο προς το παρόν ανακατευθύνει στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά site της εταιρείας. Με την επέκτασή του πάντως στην υπόλοιπη Ευρώπη, ίσως και μια παρουσία του Amazon στην Ελλάδα να μην είναι τόσο μακρία όσο νομίζουμε.

Πηγή: eBookNewser