Τα πρώτα hands-on reviews του νέου Kindle (videos)

Το Amazon έδωσε συσκευές για δοκιμή σε δημοσιογράφους και οι πρώτες παραγγελίες έχουν παραδοθεί στις ΗΠΑ. Και έτσι έχουμε τις πρώτες δοκιμές του νέου Kindle, του μοντέλου χωρίς πληκτρολόγιο και χωρίς οθόνης αφής. Όλα τα βίντεο αφορούν το μοντέλο των $79, που έχει (διακριτικές) διαφημίσεις, αλλά εκτός ΗΠΑ πωλείται μόνο το Kindle των $109 χωρίς διαφημίσεις. Αν εξαιρέσουμε τις διαφημίσεις, οι συσκευές είναι απόλυτα ίδιες. Όλες οι δοκιμές είναι ιδιαίτερα θετικές για τη συσκευή και σε γενικές γραμμές συγκλίνουν σε αυτά που είχαμε επισημάνει από την αρχή για τη συσκυή. Σημαντικότερο ανταγωνιστή του του Kindle, θεωρούν μόνο το Kindle Touch. Κάναμε μια επιλογή από τα διαθέσιμα βίντεο και το πρώτο είναι ένα unboxing, το δεύτερο μια συνοπτική αλλά περιεκτική παρουσίαση, το τρίτο μια αναλυτική παρουσίαση και το τέταρτο δείχνει αρχεία PDF στο Kindle.
Μπορείτε να διαβάσετε επίσης στον “Ηλεκτρονικό Αναγνώστη” την παρουσίαση του νέου Kindle με τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά και τον αναλυτικό οδηγό αγοράς (ποιες είναι οι χρεώσεις με τους δασμούς κλπ). Το νέο Kindle (ή Kindle 4) μπορούμε να το παραγγείλουμε από την Ελλάδα και από την Κύπρο.

Unboxing (Gear Live)

συνοπτική παρουσίαση (Cnet)

Βασικά σημεία:

  • Είναι ελαφρύτερο και λεπτότερο από το Kindle 3 (που έχει μετονομαστεί τώρα σε “Kindle 3 Keyboard”)
  • Η πληκτρολόγηση είναι πιο κουραστική, αλλα όχι τόσο όσο νομίζαμε
  • Έχει βελτιωθεί η ταχύτητα στο γύρισμα των σελίδων
  • Έχει μειωθεί το αναβόσβησμα (flashing) της οθόνης κατά το γύρισμα των σελίδων. Συμβαίνει πια μια φορά ανά 6 σελίδες. Αυτό σημαίνει και γρηγορότερο και ομαλότερο γύρισμα στις σελίδες.
  • Η μπαταρία έχει μικρότερη διάρκεια από το Kindle 3, αλλά διαρκεί εβδομάδες
  • Δεν έχει αντάπτορα για φόρτιση από την μπρίζα (το Kindle 3 είχε, αλλά έτσι και αλλιώς ήταν για αμερικάνικες μπρίζες).

αναλυτική παρουσίαση (The eBook Reader)

Βασικά σημεία:

  • Το νέο Kindle είναι αισθητά μικρότερο από το Kindle 3, έχει σαφώς βελτιωμένο design και είναι βολικότερο στο κράτημα. Η εμφάνιση του μενού είναι βασικά η ίδια.
  • Το εικονικό πληκτρολόγιο, αν και όχι τόσο εύχρηστο όσο το πληκτρολόγιο με πραγματικά κουμπιά του Kindle, είναι γρήγορο και αυτό διευκολύνει σημαντικά.
  • Υπάρχει η δυνατότητα περιστροφή της οθόνης όχι μόνο για τα ebooks σε Mobi και PDF, αλλά και στο κεντρικό μενού και τον browser. Ειδικά για τον browser είναι πολύ χρήσιμο αυτό, καθώς υπάρχουν σελίδες με μεγάλο πλάτος. O browser πέρα από το Article Mode (η σελίδα χωρίς εικόνες και γραφικά), υποστηρίζει 5 επίπεδα ζουμ από ένα που είχε πριν
  • Το μενού και τα ενσωματωμένα λεξικά είναι, πέρα από τα αγγλικά,και στα γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά και πορτογαλικά (χρήσιμο για μας κυρίως για την ανάγνωση ξενόγλωσσων βιβλίων)

Τα PDF στο νέο Kindle (Mobile Tech Review)