Στις 6 Σεπτεμβρίου ανακοινώνει το Amazon τα νέα Kindle

Την Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου διοργανώνει μεγάλη παρουσίαση στην Καλιφόρνια το Amazon, σύμφωνα με πρόσκληση που έστειλε σήμερα σε δημοσιογράφους και bloggers στις ΗΠΑ. Η παρουσίαση διοργανώνεται στο Barker Hanger, έναν χώρο 3.250 τετραγωνικών μέτρων στη Santa Monica στην Καλιφόρνια. Το Amazon δε διευκρινίζει στην πρόσκλησή του τι θα αφορά η παρουσίαση, δημοσιογράφοι και bloggers όμως με πρόσβαση σε εκπροσώπους του μεγάλου ηλεκτρονικού καταστήματος αναφέρουν πως θα ανακοινωθεί η νέα γενιά ηλεκτρονικών αναγνωστών και tablet PC Kindle. 
Ως τώρα τέτοιες ανακοινώσεις γίνονταν στη Νέα Υόρκη, την έδρα των κυριότερων εκδοτικών οίκων στις ΗΠΑ. Η μεταφορά τους στην Καλιφόρνια, έδρα των εταιριών πληροφορικής και ψυχαγωγίας, μπορεί να σημαίνει την επιθυμία του Amazon να δώσει έμφαση στα tablet PC του και το περιεχόμενο που υποστηρίζουν (ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, μουσική, εφαρμογές).
Η παρουσίαση θα ξεκινήσεις στις 8:30 μμ ώρα Ελλάδας και ο “Ηλεκτρονικός Αναγνώστης” θα καλύψει ζωντανά τις ανακοινώσεις με live tweetting από το @eAnagnostis.
Τι καινούργιο θα έχουν τα νέα Kindle
Οι “διαρροές”, οι φήμες και οι εκτιμήσεις για το τι θα ανακοινωθεί ποικίλλουν. Γίνεται λόγος ακόμα και για ανακοίνωση από πλευράς του Amazon τηλεφώνου ή tablet PC Kindle Fire στις 10 ίντσες. Το πιο ασφαλές πάντως είναι να θεωρήσουμε ότι θα ανακοινωθούν νέοι ηλεκτρονικοί αναγνώστες Kinde και η επόμενη γενιά του tablet PC Kindle Fire στις 7 ίντσες.

Το  νέο tablet PC Kindle Fire με οθόνη 7 ιντσών και λειτουργικό Android θα έχει, επιβεβαιωμένα, κάμερα στο μπροστινό μέρος της συσκευής και κουμπιά για την αυξομείωση του ήχου (η έλλειψή τους είχε δυσκολέψει αρκετά στο προηγούμενο μοντέλο). Όμως βελτιώσεις θα πρέπει να αναμένονται και σε άλλους κρίσιμους τομείς, όπως ο επεξεργαστής, η ποιότητα κατασκευής. και η ανάλυση της οθόνης, που οι διαρροές τη θέλουν να είναι πλέον στα 1280 x 800 pixels από 1024 x 600 που είναι σήμαερα. Ενδιαφέρον θα έχει αν το Amazon ρίξει την τιμή του Kindle Fire κάτω από τα $199,  ίσως με την κυκλοφορία μοντέλου με διαφημίσεις.

Στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες Kindle το πραγματικό νέο προϊόν θα είναι ένα Kindle Touch με ενσωματωμένο φωτισμό, όπως το Nook Simple Touch με GlowLight του Barnes & Noble. Η τιμή του Kindle Touch όμως θα είναι χαμηλότερη από τα $139 δολάρια του αντίστοιχου Nook. Το Kindle χωρίς οθόνη αφής θα ανανεωθεί και αυτό, αλλά η τιμή του δεν αναμένεται να πέσει.
Στην Ευρώπη
Πιο ενδιαφέρον από αυτά για την Ελλάδα και την Κύπρο, είναι αν η ανακοίνωση του Kindle Fire συνοδευτεί με επέκταση της πώλησής του και στην Ευρώπη. Το Amazon έχει ήδη επίσημα ανακοινώσει ότι θα ανοίξει εκτός ΗΠΑ το κατάστημά του με εφαρμογές Android “μέσα στο καλοκαίρι”, κάτι που συνδέεται άμεσα με την πώληση εκτός ΗΠΑ και του Kindle Fire.