Σε ebook κυκλοφόρησε “Το πλήρες εγχειρίδιο του OS X Mountain Lion”

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή στο ελληνικό iBookstore το διαδραστικό ηλεκτρονικό βιβλίο “Το πλήρες εγχειρίδιο του OS X Mountain Lion” (584 σελ, €14,99) των Μιχάλη Σίμου και Μιχάλη Μυρσιάδη (M&S Books & Services), συντάκτες και οι δύο της σελίδας MacLife.gr. Είναι ο δεύτερος οδηγός που εκδίδουν οι δύο συγγραφείς. Στo ebook για την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος των υπολογιστών Macintosh, “οι χρήστες των υπολογιστών Mac θα μάθουν τα πάντα για το σύγχρονο λειτουργικό σύστημα της Apple, προκειμένου να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες που τους προσφέρει και να εντοπίσουν εύκολα το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει. “Το Πλήρες Εγχειρίδιο του OS X Mountain Lion” είναι γραμμένο με απλό και κατανοητό τρόπο από έμπειρους χρήστες του λειτουργικού και απευθύνεται τόσο στους νέους όσο και στους παλαιότερους χρήστες του OS X”.
To ebook διαβάζεται στο iPad με το iBooks 2, την τελευταία έκδοση της εφαρμογής της Apple για την ανάγνωση ebooks. Κατά την ανάγνωση υποστηρίζονται όλες οι δυνατότητες της εφαρμογής (αναζήτηση, σημειώσεις, πίνακας περιεχομένων). Δημιουργήθηκε με πρόγραμμα της Apple iBooks Author.
Οι Σίμος και Μυρσιάδης είχαν εκδώσει αντίστοιχο διαδραστικό ebook- οδηγό “To πλήρες εγχειρίδιο του OS X Lion” (521 σελ, €14,99) για την προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού της Apple. Το e-book είχε αξιοσημείωτη επιτυχία εμφανιζόμενο στις πρώτες θέσεις του ελληνικού iBookstore.Στο iBookstore μάλιστα έχει ανέβει διορθωμένη και συμπληρωμένη εκδοχή του ebook μέσα από τη χρήση του από τους αναγνώστες.
Ακουλουθούν το πλήρες δελτίο τύπου και screenshots από το ebook.

Δελτίο Τύπου

Την Παρασκευή 17/8 έγινε διαθέσιμο μέσω του iBookStore της Apple το πρωτοποριακό διαδραστικό εγχειρίδιο για το iPad, με τίτλο “Το πλήρες εγχειρίδιο του OS X Mountain Lion“.
“Το πλήρες εγχειρίδιο του OS X Mountain Lion” είναι το δεύτερο ηλεκτρονικό εγχειρίδιο της σειράς “Το πλήρες εγχειρίδιο του OS X”, γραμμένο στην Ελληνική γλώσσα για το iPad, το οποίο διατίθεται πλήρως ανανεωμένο αποκλειστικά από το iBookStore της Apple. Η νεότερη έκδοση μας, με πλούσιο περιεχόμενο, έρχεται να καλύψει και πάλι με μοναδικό τρόπο τις ανάγκες των χρηστών της τελευταίας έκδοσης του λειτουργικού OS X για τους υπολογιστές Mac.
Στην έκδοση του εγχειρίδιου για το OS X Mountain Lion, οι χρήστες των υπολογιστών Mac θα μάθουν τα πάντα για το σύγχρονο λειτουργικό σύστημα της Apple, προκειμένου να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες που τους προσφέρει και να εντοπίσουν εύκολα το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει. “Το Πλήρες Εγχειρίδιο του OS X Mountain Lion” είναι γραμμένο με απλό και κατανοητό τρόπο από έμπειρους χρήστες του λειτουργικού και απευθύνεται τόσο στους νέους όσο και στους παλαιότερους χρήστες του OS X.
Στις περισσότερες από 580 σελίδες του και τα 18 κεφάλαια, θα βρούν λεπτομερή περιγραφή για τις καινούργιες λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά της νεότερης έκδοσης του λειτουργικού, με εκατοντάδες εικόνες, βίντεο και όπως πάντα απλές οδηγίες βήμα προς βήμα για οποιαδήποτε εργασία ή ρύθμιση θέλουν να εκτελέσουν. Tο ηλεκτρονικό βιβλίο είναι ιδανικά οργανωμένο και ξεκινώντας τον χρήστη του OS X Mountain Lion από τα βασικά, προχωράει σε βάθος ανάλυση των χαρακτηριστικών του λειτουργικού, προκειμένου να καλύψει όλες τις ανάγκες των χρηστών που θα προκύψουν από την καθημερινή τους ενασχόληση με ένα σύγχρονο υπολογιστή Mac. Η δε ανανεωμένη του σχεδίαση καθιστά την ανάγνωση πραγματικά απολαυστική.
Να επισημάνουμε πως οι αναφορές σε μενού, κουμπιά, ονομασίες κ.ά. καθώς και όλες οι εικόνες για τις προτιμήσεις του συστήματος, υπάρχουν τόσο στα Ελληνικά, όσο και στα Αγγλικά, με αποτέλεσμα το εγχειρίδιο να εξυπηρετεί τους Έλληνες χρήστες, όποια γλώσσα κι αν έχουν επιλέξει για το περιβάλλον του OS X.
Στην έκδοση του βιβλίου για το iPad, ο αναγνώστης μπορεί να εκμεταλλευτεί τις χρήσιμες λειτουργίες που του προσφέρει η εφαρμογή iBooks, όπως:
  • να πραγματοποιήσει αναζήτηση λέξεων και φράσεων,
  • να πλοηγηθεί στα περιεχόμενα και να επιλέξει την επιθυμητή ενότητα με ένα ταπ,
  • να επισημάνει τμήματα του κειμένου που τον ενδιαφέρουν για μελλοντική αναφορά,
  • να κρατήσει σημειώσεις κ.ά.
“Το πλήρες εγχειρίδιο για το OS X Lion” διατίθεται τώρα από το iBookStore στην τιμή των 14,99 ευρώ. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το εγχειρίδιο, να δείτε screenshots και να διαβάσετε ειδήσεις για τις εκδόσεις μας, στην ανανεωμένη μας ιστοσελίδα www.textbooks.gr. Επιπλέον μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Facebook και το Twitter.

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Σίμος
Μιχάλης Μυρσιάδης
M&S Books & Services
Screenshots