Σε ebook άπαντα τα ποιήματα της Κατερίνας Γώγου από τις Εκδ. Καστανιώτη

Για πρώτη φορά συγκεντρωμένα διατίθενται από αύριο άπαντα τα ποιήματα της Κατερίνα Γώγου από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, σε μια έκδοση που κυκλοφορεί συγχρόνως σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.
Στον τόμο “Τώρα να δούμε εσείς τι θα κάνετε” (302 σελ, €9,99, iBookstore) “συγκεντρώνεται για πρώτη φορά το σύνολο του ποιητικού έργου της: οι συλλογές Τρία κλικ αριστερά, Ιδιώνυμο, Το ξύλινο παλτό, Απόντες, Ο μήνας των παγωμένων σταφυλιών και Νόστος, που εκδόθηκαν πριν από το 1993, καθώς και το μεταγενέστερο Με λένε Οδύσσεια, στο οποίο είχαν συμπεριληφθεί αδημοσίευτα ποιήματά της, δακτυλόγραφες ή χειρόγραφες σημειώσεις της με ημερολογιακή πρόθεση, κάποιες ενάρξεις εξιστορήσεων και τρεις παραλλαγές δικών της σεναρίων.”

Η Κατερίνα Γώγου (Βικιπαίδεια), που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 και αυτοκτόνησε το 1993, εκτός από τη μεγάλη πορεία της στο θέατρο και στον κινηματογράφο, κυρίως σε ταινίες της Φίνος Φιλμς, “χάραξε και μια σημαντική τροχιά στην νεοελληνική ποίηση, κατορθώνοντας να περάσει στο συλλογικό επίπεδο τις αγωνίες της προσωπικής διαδρομής της στην τέχνη και τη ζωή. Η βαθιά πολιτική στάση της, η αναρχική της διάθεση, η περιθωριακή συνείδησή της και οι κοινωνικές ανησυχίες της διαπερνούν ολόκληρη την ποιητική της παραγωγή, που ξεκίνησε το 1978 και ολοκληρώθηκε το 2002, με τη μεταθανάτια έκδοση του Με λένε Οδύσσεια.”
Το ebook διατίθεται σε μορφή ePUB και μπορεί να μετατραπεί σε mobi για Kindle (οδηγός μετατροπής βήμα βήμα). 

Σημεία πώλησης και δυνατότητες ανάγνωσης
Οι Εκδόσεις Κατανιώτη διαθέτουν συνολικά 159 ebooks σε ePUB. Τα ebooks τους διατίθενται από το το site τους, από το ελληνικό iBookstore και από τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία PERIZITITO.GR και IANOS.
Στα ηλεκτρονικά βιβλία τους ενσωματώνεται υδατογράφημα με το όνομα του αγοραστή/αναγνώστη (social DRM) και δεν είναι κλειδωμένα με Adobe DRM, οπότε μπορούν να διαβαστούν με την εφαρμογή ή τη συσκευή της επιλογής μας και να μετατραπούν σε αρχείο Mobipocket για Kindle (οδηγός βήμα-βήμα για τις μετατροπές).
Και τα ebooks που αγοράζονται iBookstore δεν είναι κλειδωμένα και μπορείτε έτσι, πέρα από το να τα διαβάσετε σε iPhone, iPod touch και iPad, να τα μεταφέρετε από το πρόγραμμα iTunes στον υπολογιστή σας σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες και εφαρμογές που υποστηρίζουν ePUB ή να τα μετατρέψετε σε Mobi για Kindle. Το αρχείο πάντως, αν και μετατρέπεται, περιέχει τα προσωπικά στοιχεία του αγοραστή (digital watermark, μπορείτε να τα δείτε από το Get info στο iTunes)

Διαβάστε επίσης: