Σε βιβλίο “Τα Μεταμεσονύχτια” της blogger Σοφίας Γκιούσου (δωρεάν ebook)

Σε βιβλίο εξέδωσε η Σοφία Γκιούσου “Τα Μεταμεσονύχτια” (102 σελ), “μικρές ιστορίες, ψηφιακής ιδιοσυγκρασίας” που έγραψε από το 2004 κυρίως για το blog της digital-era.org. To ebook είναι δωρεάν (ePUB, Mobi για Kindle, PDF, χωρίς κλείδωμα) και το τυπωμένο βιβλίο κοστίζει $8,45 στο Lulu (print-on-demand). Το βιβλίο διατίθεται με άδεια Creative Commons και την επιμέλειά τους ανέλαβαν ο Μανώλης Μαυραντωνάκης και η Κατερίνα Mitchell.
Η Σοφία Γκιούσου είναι “μια Ελληνίδα που ζει στο Λονδίνο τα τελευταία 10 χρόνια. Συνεπώς κατέληξα να αγαπώ μία πατρίδα που δεν υπάρχει πλέον, καθώς έφτιαχνα τη ζωή μου σε μία από τις πιο πολυ-πολιτισμικές πόλεις του κόσμου. Γράφω μικρές ιστορίες των φίλων και της οικογένειας γιατί πιστεύω ότι τα πράγματα που ακούγονται από τα παιδιά όταν κρύβονται κάτω από το τραπέζι πρέπει να σώζονται”.

Πέρα από τα άλλα ταλέντα της, όπως η μαγειρική, τα κείμενά της είναι πραγματικά απολαυστικά, πολύ άμεσα, σα να σου μιλάει (ακατάπαυστα). Οι ιστορίες της, που όντως ξεκίνησαν να γράφονται μετά τα μεσάνυχτα, “είναι λίγο από flash fiction, λίγο από ποίηση, λίγο από μικρή ιστορία για μια ώρα λιγότερο ή περισσότερο δύσκολη”. Και πολλοί και πολλές τις διάβασαν, τις μοιράστηκαν και τις σχολίασαν καθώς γράφονταν. Όμως πολύ θετικό είναι ότι τώρα τις συγκέντρωσε σε ένα βιβλίο, με τη σειρά που θεώρουσε κατάλληλη, αλλά, πολύ σημαντικό, φροντίζοντας για τη διόρθωση και την επιμέλειά τους.