Παρουσίαση των νέων Kindle Touch – Σύγκριση με το Kindle 3


Update, 3/2/2012: Το Kindle Touch είναι διαθείσιμο από το Amazon

Το Kindle Touch είναι ο πραγματικός διάδοχος και η αναβάθμιση του Kindle 3. Σε αντίθεση με το νέο απλό Kindle, χωρίς οθόνη αφής, χωρίς ήχο και με μικρότερο αποθηκευτικό χώρο, το Kindle Touch όχι  μόνο έχει τον ίδιο αποθηκευτικό χώρο και ήχο με το Kindle 3, αλλά  αντιμετωπίζει το σημαντικότερο μειονέκτημά του, την έλλειψη οθόνης αφής. Επίσης, είναι ελαφρύτερο, στα 220 γραμμάρια (από 247), έχει μικρότερο μήκος (το πλάτος είναι σχεδόν το ίδιο και το πάχος κάπως μεγαλύτερο) και έρχεται με μια σημαντική βελτίωση στη μπαταρία: πια διαρκεί 2 μήνες με μία φόρτιση με κλειστό το WiFi ή το 3G internet.

Το Kindle Touch έχει τέσσερις ακόμα σημαντικές αλλαγές:

  • Δεν έχει κανένα κουμπί. Η αλλαγή των σελίδων γίνεται πατώντας στο δεξί (επόμενη σελίδα) ή το αριστερό μέρος (προηγούμενη) της οθόνης. Πατώντας στο πάνω μέρος της οθόνης, εμφανίζεται το μενού. Η οθόνη είναι ασύμμετρα χωρισμένη στα 3, με περισσότερο χώρο για αυτό που κάνουμε συνήθως: να πάμε στην επόμενη σελίδα
  • Έχει το X-Ray, όπου ένα άγγιγμα της οθόνης εμφανίζει τους βασικούς χαρακτήρες και τις βασικές λέξεις-κλειδιά του βιβλίου ή ενός κεφαλαίο, τα χωρία όπου συναντόνται μέσα στο κείμενο καθώς και σχετικές συνοπτικές πληροφορίες από τη Wikipedia και το Shelfari, το κοινωνικό δίκτυο του Amazon για τα βιβλία. Δε χρειάζεται σύνδεση στο internet για αυτές τις πληροφορίες, έχουν κατέβει στη συσκευή με ένα μικρό, πρόσθετο αρχείο όταν αγοράσαμε το βιβλίο από το Amazon. Συνδεδεμένοι με το internet, μπορούμε με ένα άγγιγμα να έχουμε το πλήρες λήμμα της Wikιpedia ή το σύνολο των σχετικών πληροφοριών από το Shelfari. Το X-Ray είναι χρήσιμο τόσο για να βρούμε επιπλέον πληροφορίες για το βιβλίο που διαβάζουμε όσο και για να επασυνδεθούμε με την αφήγηση αν έχει περάσει κάποιο χρονικό διάστημα από τότε που το ξεκινήσαμε ή για να δούμε γενικότερα μια περίληψη του βιβλίου.
  • Μπορούμε να μεγαλώσουμε το μέγεθος των γραμμάτων με pinch-to-zoom, ακουμπώντας και απομακρύνοντας τον αντίχειρα και το δείκτη μας πάνω στην οθόνη, την ίδια κίνηση που χρησιμοποιούμε για να ζουμάρουμε σε αρχεία PDF ή σε μια σελίδα στο internet.  Με   σύγκλιση των δακτύλων, τα γράμματα μικραίνουν
  • Πέρα από τα λεξικά στα αγγλικά (αμερικάνικα και βρετανικά), υπάρχουν επίσης ενσωματωμένα δωρεάν λεξικά στα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά και τα πορτογαλικά (Βραζιλίας). Έτσι, όπως συμβαίνει και με τα αγγλόφωνα βιβλία, μπορούμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο σε αυτές τις γλώσσες χωρίς να έχουμε το άγχος για το πόσο γνωρίζουμε όλες τις λέξεις ή χωρίς να χρειάζεται να έχουμε δίπλα μας ένα λεξικό.
  • Το Amazon δίνει 5 GB για δωρεάν αποθήκευση των προσωπικών μας εγγράφων στο “σύννεφο” και συγχρονισμό τους μεταξύ συσκευών και (σύντομα) εφαρμογών Kindle.
Πώς λειτουργεί η αλλαγή σελίδων, το pinch-to-zoom και το X-Ray

Παρουσίαση του Kindle Touch και γενικότερα των νέων Kindle

Το Kindle Touch είναι πολύ κομψο. Το design είναι σαφώς βελτιωμένο από την προηγούμενη γενιά, που δεν ξεχώρισε ποτέ για την αισθητική της. Το νέο ασημί χρώμα φαίνεται να δένει με το υπόλοιπο design.

Κατά τα λοιπά, το νέο Kindle είναι όπως και το Kindle 3. Η ίδια οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού (Pearl της E Ink) 6 ιντσών, σύνδεση στο internet μέσω WiFi ή 3G, εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος 4GB (3GB ωφέλιμα) μη επεκτάσιμος, ανάγνωση ebooks κατεβασμένων από το Amazon, mobi και PDF, ανάγνωση αρχείων word μέσω της δωρεάν μετατροπής από το Amazon, ηχεία και θύρα για ακουστικά για audio books και μουσική, θύρα microUSB για φόρτιση και μεταφορά αρχείων, ενσωματωμένα αγγλικό λεξικό, αποστολή παραθεμάτων με Facebook και Twitter ή κοινοποίησή τους στο προσωπικό μας προφίλ στο Amazon.

Το Kindle Touch βγαίνει σε δύο εκδοχές:

  • Kindle Touch (με internet WiFi): με διαφημίσεις $99, χωρίς διαφημίσεις $139 (προπαραγγελία, στέλνεται από 21 Νοεβρίου)
  • Kindle Touch 3G: με διαφημίσεις $149, χωρίς διαφημίσεις $189 (προπαραγγελία, στέλνεται από 21 Νοεβρίου)
Προς το παρόν δεν μπορούμε να παραγγείλουμε το Kindle Touch από την Ελλάδα. Μπορούμε να παραγγείλουμε μόνο το νέο Kindle χωρίς οθόνη αφής.

Βιβλιοθήκη με εξώφυλλα αντί για λίστα

Το εικονικό πληκτρολόγιο