Ο Sony Reader PRS-T1 έχει λειτουργικό Android και τα πρώτα hands-on video

Σύμφωνα με το Engadget, που κάνει λόγο για επιβεβαιωμένη πληροφορία, ο νέος ηλεκτρονικός αναγνώστης της Sony, ο Sony Reader PRS-T1, έχει λειτουργικό Android. Το Android της συσκευής είναι ιδαίτερα καμουφλαρισμένο στην εμφάνιση, αν και τα αρκετά στοιχεία της εμφάνισης του λειτουργικού παραπέμπουν σε Android. Το σημαντικό εδώ είναι ότι, όπως συνέβη και με το Nook 2, η συσκευή μπορεί να ξεκλειδωθεί και να εγκατασταθούν εφαρμογές Android. Με την αντίστοιχη εφαρμογή θα μπορεί κανείς να έχει e-books και από το Amazon ή να διαβάζει e-books σε ePUB με την εφαρμογή της επιλογής του. Σε συνδυασμό με τη σύνδεση στο internet μέσω WiFi, θα είναι επίσης δυνατό να εγκατασταθούν ελαφρύτερες εφαρμογές για πλοήγηση στο internet, όπως ο Opera Mini, εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, το Facebook και το Google+, σημειωματάρια και επεξεργαστές κειμένου, όπως το Evernote και Google Docs κλπ. Πέρα από τη βασική λειτουργία της ανάγνωσης e-books, θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμα και βίντεο και παιχνίδια στη συσκευή, αν και το αποτέλεσμα δε θα είναι ικανοποιητικό λόγω των περιορισμών στην οθόνη.
Με την επίσημη παρουσίαση του Sony Reader PRS-T1 στην έκθεση IFA στο Βερολίνο έχουμε τόσο τα βίντεο της παρουσίασης από τη Sony όσο και τις πρώτες δοκιμές από τεχνολογικά site.

promo video από τη Sony 
(όπου όμως περισσότερο βλέπουμε τον παρουσιαστή παρά τη συσκευή)


Ο Charbax έχει το καλύτερο hands-on video.
Ανάμεσα σε άλλα, επιβεβαιώνει και την ύπαρξη browser

hands-on video από το Engadget στο περίπτερο της Sony στην IFA
hands-on video από το ιταλικό κατάστημα ηλεκτρονικών
 MediaWorld στο περίπτερο της Sony στην IFA
Προς το τέλος του βίντεο φαίνεται pinch-to-zoom σε αρχείο PDF, 
καθώς και η θήκη με το ενσωματωμένο φωτάκι

Παράλληλα, η Sony ανακοίνωσε πως τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η λειτουργία του δικού της ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου στη Βρετανία με περισσότερους από 100 χιλιάδες τίτλους βιβλίων. Μέχρι το τέλους του χρόνου θα έχουν εγκαινιαστεί τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία της επίσης σε Γερμανία και Αυστρία και το 2012 θα ανέβουν και τα βιβλιοπωλεία της σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.
Διαβάστε επίσης: