Οι εκδόσεις Εστίας, Σοκόλη-Κουλεδάκη, Εκάτη με τα πρώτα τους ebooks

Τα πρώτα ebooks τους κυκλοφορήσαν τρεις εκδοτικοί οίκοι, το “Βιβλιοπωλείον της Εστίας”, οι Εκδόσεις Σοκόλη-Κουλεδάκη και οι Εκδόσεις Εκάτη.
Ο ιστορικός εκδοτικός οίκος και βιβλιοπωλείο της Εστίας, που ιδρύθηκε το 1885, ανέβασε τα πρώτα 10 ebooks του, κυρίως βιβλία του Θανάση Βαλτινού (“Ορθοκωστά”, “Συναξάρι Ανδρέα Κορδοπάτη” κ.ά.), αλλά και των Γιάννη Μακριδάκη, Βασίλη Κωνσταντίνου, Στράτου Δορδανά και Αννίτας Παναρέτου. Τα ebooks είναι σε μορφή PDF και κοστίζουν 20% χαμηλότερα από την τιμή καταλόγου των τυπωμένων βιβλίων.
Οι Εκδόσεις Σοκόλη-Κουλεδάκη, ευρύτερα γνωστές από τις πολύτομες λογοτεχνικές ανθολογίες τους, διαθέτουν 26 ebooks σε PDF και, εκτός αν γίνει τεχνικό λάθος, έχουν τα ηλεκτρονικά τους βιβλία ακριβότερα από τα τυπωμένα κατά 15%. Ο κατάλογός τους σε ebooks περιλαμβάνει μεταφρασμένη κλασική και σύγχρονη νεοελληνική λογοτεχνία.

Τέλος, οι Εκδόσεις Εκάτη διαθέτουν 6 ebooks σε PDF από τη σειρά βιβλίων “Περι αρχαίας ελληνικής μυητικής διδασκαλίας” του Αναστάσιου Βαλαδώρου σε τιμή περίπου 40% χαμηλότερη από αυτήν των τυπωμένων βιβλίων.
Τα ebooks των τριών εκδοτών διατίθενται από τα βιβλιοπωλεία: myeBooksΕυριπίδηςΔοκιμάκης / BigBookMπιτσάκουΤσαμαντάκηςBooks2uGreekbooks.grKuku. Είναι κλειδωμένα με Adobe DRM και διαβάζονται στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες εκτός των Kindle και σε εφαρμογές σε tablet PC, κινητά και υπολογιστές που υποστηρίζουν το κλείδωμα της Adobe. Οι τιμές ορίζονται από τους εκδότες και είναι κοινές ανεξαρτήτως βιβλιοπωλείου.