Ξεκινά αύριο η 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Αύριο, Πέμπτη, ανοίγει τις πύλες η 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της HELEXPO και διαρκεί έως την Κυριακή και ξεχωρίζει. Όπως κάθε χρονιά η έκθεση συνδυάζει την παρουσίαση εκδοτών με τα βιβλία τους, περισσότεροι από 200 αυτή τη φορά, κυρίως από την Ελλάδα, και σειρά εκδηλώσεων για το βιβλίο. Τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Μεγάλη Βρετανία και έχει προγραμματιστεί μεγάλο αφιέρωμα στον Κ. Π. Καβάφη και στα 150 χρόνια από τη γέννησή του. Εδώ μπορείτε να βρείτε το πλήρες πρόγραμμα της έκθεσης.
Είναι επίσης η πρώτη χρονιά που η έκθεση διοργανώνεται με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, βασικός παράγοντας για την επιτυχία της, βρίσκεται “υπό εκκαθάριση” – περιμένει δηλαδή το τυπικό κλείσιμό του.
Στο ψηφιακό κομμάτι ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκδήλωση “Νέες ιδέες, νέες ευκαιρίες-συνεργασίες Κινέζων και Ελλήνων εκδοτών στην ψηφιακή εποχή“, που διοργανώνεται στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης στο “Φιλολογικό καφενείο” (περίπτερο 13). Πρόκειται για επαγγελματική συνάντηση “γνωριμίας, ενημέρωσης και επαγγελματικών συζητήσεων με στόχο την προώθηση των Ελληνο-κινεζικών εκδοτικών ανταλλαγών”. Διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Τύπου και Εκδόσεων της Κίνας.

Για το ψηφιακό μέλλον των βιβλιοθηκών, την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα και μέχρι τις 9 οργανώνεται η ανοιχτή συζήτηση “Τα μονοπάτια της ηλεκτρονικής ανάγνωσης και οι βιβλιοθήκες”. Ομιλητές: Mag. Gerald Leitner, European Bureau of Library Information and Documentation Associations (Eblida), Ζωή Βαλάση, συγγραφέας, κριτικός, δρ. Παν/μίου Σορβόνης. Διονύσης Βαλάσης, καλλιτέχνης, βιβλιοδέτης, εικονογράφος, δρ. Δημήτριος Κουής, Eπιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, ΤΕΙ Αθήνας. Διοργανώνεται από την  Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης.
Διαβάστε επίσης: