Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου iPad – και δεν είναι μια ακόμα φήμη

Μια από τις πολλές φωτό με υποθετικά iPad 2,
αλλά τώρα η είδηση είναι πραγματική

Δεν είναι μια απλή φήμη για το πότε βγαίνει το iPad 2 και τι χαρακτηριστικά θα έχει. Αυτή τη φορά η “διαρροή” έγινε στη Wall Street Journal, την εφημερίδα που προτιμάει η Apple για να δημοσιοποιεί τις απόψεις της. Στην ίδια εφημερίδα την προηγούμενη εβδομάδα είχε μιλήσει η εκπρόσωπος της Apple για να ξακαθαρίσει τα σχέδια και τους νέους κανόνες για τις αγορές μέσα από τις εφαρμογές.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το iPad 2 έχει μπει στην παραγωγή στα εργοστάσια της Foxconn στην Κίνα. Θα έχει τουλάχιστον μία κάμερα μπροστά για βιντεοκλήσεις και θα είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο. Αναβαθμισμένα θα είναι ακόμα ο επεξεργαστής και η εσωτερική μνήνη, αλλά η οθόνη, όπως και οι τιμές για τα διάφορα μοντέλα, θα είναι ίδιες με το πρώτο iPad. Η εφημερίδα δεν αναφέρει πότε θα βρίσκεται στην αγορά η συσκευή.

Το πρώτο iPad κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2010 και ως τώρα έχουν πουληθεί 14,8 εκατομμύρια συσκευές. Με την αναβάθμιση του λειτουργικού του σε iOS 4.2.1 το Νοέμβριο, το iPad υποστηρίζει πια σημειώσεις, αναζήτηση και voice over στα e-books στα ελληνικά.

Το νέο iPad έρχεται σε μια περίοδο που ετοιμάζονται ή πρόκειται να ανακοινωθούν άμεσα αρκετά tablet PCs με το αναβαθμισμένο λειτουργικό της Google, το Android 3.0 Honeycomb.