Νέο iBooks και πολλή εκπαίδευση φέρνει η παρουσίαση του iPad Mini

Με τις 23 Οκτωβρίου την πιο πιθανή ημερομηνία για την ανακοίνωση του iPad Mini, πληροφορίες “από πολλαπλές πηγές” του τεχνολογικού site The Next Web αναφέρουν ότι η παρουσίαση θα επικεντρωθεί επίσης στο iBooks, την εφαρμογή της Apple για ανάγνωση e-books στα iPhone, iPod touch και iPod, και στο iBooks Author, το πρόγραμμα δημιουργίας e-books για το iPad.
Το iPad Mini φαίνεται πως θα παρουσιαστεί ως ένα μικρότερο, φτηνότερο tablet PC κατάλληλο για την ανάγνωση ebooks, αλλά και την παρακολούθηση ταινιών.

Τι καινούργιο μπορεί να φέρει η παρουσίαση για τα e-books στο iPad; Μια νέα έκδοση της εφαρμογής iBooks, το iBooks 3, με καλύτερη υποστήριξη σημειώσεων, αλλά και στοιχεία αντίστοιχα του X-Ray και του Whispersync for Voice των Kindle, δηλαδή μια αναλυτική σύνοψη της υπόθεσης, των χαρακτήρων και άλλων λέξεων-κλειδιών στα ebooks με στοιχεία από τη Wikipedia, καθώς και συγχρονισμό μετά των audiobooks και του κειμένου των e-books, ακόμα και για τα σχολικά και ακαδημαϊκά εγχειρίδια (textbooks). Επιπλέον, και το iBooks Author θα αναβαθμιστεί με βελτιώσεις στα εργαλεία που δίνει στους συγγραφείς, ενώ θα υποστηρίζει πλέον και το iPad Mini, αλλά και το iPhone 5. Ως τώρα τα e-books από το iBooks Author μπορούν να διαβαστούν αποκλειστικά στο iPad.
Οι αναφορές στις σημειώσεις και το iBooks Author σημαίνουν ότι η παρουσίαση του iPad Mini θα δίνει έμφαση στην αξιοποίησή του στην εκπαίδευση. Εξάλλου, η πρώτη παρουσίαση του iBooks 2, του iBooks Author, αλλά και του iTunes U, της ψηφιακής τάξης της Apple, έγιναν τον Ιανουάριο σε μια ειδική παρουσίαση της Apple για την εκπαίδευση.

Πηγή: The Next Web