Μόλις 1 ευρώ το χρόνο κοστίζει η φόρτιση ενός iPad

Μόλις 1 ευρώ το χρόνο κοστίζει η φόρτιση ενός iPad 3, με τη σχετικά υψηλής κατανάλωσης ενέργειας οθόνη Retina, σύμφωνα με έρευνα του Electric Power Research Institute, ινστιτούτο ερευνών για την ηλεκτρονική ενέργεια με έδρα την Καλιφόρνια. Το iPad καταναλώνει λιγότερα από 12 κιλοβατώρες (kWh) το χρόνο αν φορτίζεται πλήρως μέρα παρά μέα. Η έρευνα έγινε στην πολιτεία του Τενεσί, όπου το κόστος για αυτήν την ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος ανέρχεται σε $1,36 (€1,1 περίπου). Το τελικό κόστος του ρεύματος κατά τόπους διαφέρει.
Οικονομικότερο και από λάμπα

Το iPad καταναλώνει μέσα σε ένα χρόνο 6 φορές λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με ένα laptop (72,3 κιλοβατώρες το χρόνο ή $8.31) και 30 φορές λιγότερη ενέργεια απ’ ό,τι μια τηλεόραση πλάσμα 42 ιντσών (358 μεγαβατώρες ή $40,57). Λιγότερο αναμενόμενο είναι ότι το iPad καταναλώνει λιγότερη ενέργεια ακόκαι από μία λάμπα: το iPad μπορεί να χρειάζεται 12 κιλοβατώρες το χρόνο, αλλά ένας, ήδη οικονομικός, λαμπτήρας φθορισμού ισχύος 60 Watt καίει 14 κιλοβατώρες το χρόνο ($1,61).

Το iPhone 4 καταναλώνει μόλις 3,35 κιλοβατώρες το χρόνο ή ρεύμα κόστους $0,38.

Σκοπός της έρευνας της  Electric Power Research Institute, που χρηματοδοτείται από εταιρίες παραγωγής ενέργειας, είναι να εκτιμήσει τις ανάγκες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τη ραγδαία αύξηση των πωλήσεων και της χρήσης του iPad.