Καλά νέα: κατηγορία e-books στο TechInsider.gr

Καλά νέα λοιπόν και το TechInsider.gr, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πλατφόρμες όπου “οι χρήστες ανακαλύπτουν και μοιράζονται θέματα από το Ελληνικό ίντερνετ που σχετίζονται με την τεχνολογία” εγκαινίασε μια κατηγορία ειδικά για τα e-books. Έτσι, η κατηγορία για τα e-books “γίνεται μία από τις κύριες ενότητες του TECHinsider λόγω της πληθώρας των θεμάτων που βγαίνουν και του ενδιαφέροντος που δείχνουν οι αναγνώστες αλλά και οι TECHinsider”. Και ο “Ηλεκτρονικός Αναγνώστης” έπαιξε ένα ρόλο σε αυτό, καθώς το TechInsider είναι μια από τις πλατφόρμες όπου ανεβάζω τακτικά αναρτήσεις, για να υπάρχει ενημέρωση και σε ένα ευρύτερο κοινό από αυτούς που ήδη ξέρουν το blog.

Τα ηλετρονικά βιβλία, οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες, αλλά και γενικότερα η ηλεκτρονική ανάγνωση είναι μια ιδιαίτερη, υβριδική κατηγορία, καθώς από τη μια υπάρχουν αρκετά τεχνολογικά ζητήματα με τα οποία ως πρόσφατα όσοι διαβάζουν βιβλία δεν υπήρχε λόγος να ασχοληθούν, ενώ από την άλλη θέματα που αφορούν το περιεχόμενο και τα βιβλία δεν είχαν θέσει σε τεχνολογικά site. Αυτήν την υβριδιακότητα εκφράζει και το blog, συνδυάζοντας θέματα που ως τώρα βλέπαμε μόνο στις σελίδες για το βιβλίο στις εφημερίδες με θέματα που ως τώρα αφορούσαν αποκλειστικά τον τεχνολογικό τύπο. Και πράγματι είναι αρκετά παράξενο, αν όχι ενοχλητικό, που τα ζητήματα της ηλεκτρονικής ανάγνωσης, οι συσκευές, τα e-books στοιβάζονταν μαζί με άλλα θέματα, πιθανόν συναφή, αλλά όχι ακριβώς, αν δεν παραχώνονταν στην κατηγορία Gadgets, με την όχι και  τόσο τιμητική παρέα από ψυγειάκια για ένα κουτί αναψυκτικού που συνδέονται με USB στον υπολογιστή μας ή βάσεις για να κρατάμε την κούπα μας ζεστή.

Έτσι, το TechInsider είναι ίσως το πρώτο site στην Ελλάδα που αναδεικνύει τα e-books και την ιδιαιτερότητά τους και προετοιμάζει για την εποχή της ηλεκτρονικής ανάγνωσης.

Διαβάστε επίσης:
  • Πυξίδα: κείμενα γνώμης του blog και στοιχεία για την ηλεκτρονική ανάγνωση