Η Google ξεκινάει και αυτή συνδρομές για περιοδικά και εφημερίδες και ζητάει μόνο το 10%

Apple vs Google

Μια ημέρα μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση της Apple, η Google ξεκίνησε τις δική της υπηρεσία συνδρομών σε εφημερίδες και περιοδικά και ονομάζεται Google One Pass. Και οι όροι της είναι πολύ πιο ελκυστικοί για τους εκδότες σημείο προς σημείο και ευθέως αντιπαραθετικοί με της Apple.

Αντί για 30% της τιμής για κάθε συνδρομή που ζητάει η Apple, το Google One Pass θέλει μόνο το 10% και μάλιστα ακόμα και αυτό μπορεί να μειωθεί αν ο εκδότης βασίζεται σε δικό του software. Τα στοιχεία του ο αγοραστής τα δίνει στον εκδότη και όχι στη Google, κάτι σημαντικό για την εξατομικευμένη διαφήμιση, αλλά και για να μην εξαρτάται η εφημερίδα ή το περιοδικό από τη συνεργασία με τη Google. Η συνδρομή ισχύει ανεξαρτήτως συσκευής και πλατφόρμας, από την πρόσβαση στο site (για όσους χρεώνουν κάποια από αυτήν την πρόσβαση) μέχρι όποιοδήποτε κινητό και tablet PC (δηλαδή και στο iPad). Το Google One Pass έχει και δυνατότητα για  micropayments επιτρέποντας πληρωμές για ένα και μόνο τεύχος ή ακόμα και ένα και μόνο άρθρο. Η πληρωμή ολοκληρώνεται μέσω του Google Checkout.

Προς το παρον η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Βρετανία και ΗΠΑ και η Google εξασφάλισε ήδη τη συμμετοχή αρκετών εκδοτών. Από τη Γερμανία, π.χ., συμμετέχουν οι μεγάλοι εκδότες Springer, Focus και Stern.

Google One Pass promo video
Διαβάστε επίσης: