Αγγλοελληνικό και ελληνοαγγλικό λεξικό για Kindle (ενσωματωμένα)

Λεξικό αγγλοελληνικό και ελληνοαγγλικό για το Kindle έχει ξεκινήσει να διαθέτει η Slovoed, που εξειδικεύεται στη δημιουργία εφαρμογών με λεξικά για υπολογιστές και κινητά. Τα λεξικά της Slovoed για το Kindle ενσωματώνονται στη συσκευή και λειτουργούν όπως τα προεγκατεστημένα λεξικά που δίνει το Amazon: διαβάζοντας ένα ebook και δείχνοντας μια λέξη (με το δάκτυλο ή το κουμπί των 5 κατευθύνσεων) εμφανίζεται, χωρίς να βγούμε από το ebook, η αρχή του αντίστοιχου λήμματος στο λεξικό. Αν το επιθυμούμε, μπορούμε να πάμε στη συνέχεια και στο πλήρες λήμμα.
Δύο είναι τα διαθέσιμα λεξικά: το αγγλοελληνικό Slovoed Compact English-Greek Dictionary με 4.000 λήμματα και τιμή $6,89 και το ελληνοαγγλικό Slovoed Deluxe Greek-English Dictionary με 82.000 λήμματα και τιμή $11,49.
Το αγγλοελληνικό λεξικό, που είναι και το πιο χρήσιμο όταν διαβάζουμε ebooks, είναι πάντως αρκετά μικρό και ο αριθμός των λημμάτων, μόλις 4.000, πολύ περιορισμένος. Θα άξιζε να βγει μια Deluxe έκδοση και για το αγγλοελληνικό λεξικό.
Για να ορίσετε ως βασικό λεξικό στη συσκευή σας ένα από τα λεξικά της Slovoed, επιλέξτε από την κεντρική οθόνη Menu > Settings > Menu > Change Primary Dictionary > Slovoed (το ακριβές μονοπάτι μπορεί να διαφέρει ενμέρει ανάλογα με τη συσκευή Kindle.
Διαβάστε επίσης: