Τριπλασιάστηκε η παραγωγή οθονών ηλεκτρονικού χαρτιού το 2010

Η E Ink, η ταϊβανέζικη εταιρεία που παράγει το 90% των οθονών ηλεκτρονικών χαρτιού που χρησιμοποιούνται στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες, ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2010. Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 57%, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το 2010 τριπλασίασε την παραγωγή της οθονών ηλεκτρονικού χαρτιού. Με δεδομένη την κυρίαρχη θέση της σε αυτήν την αγορά, μπορούμε με ασφάλεια να μιλήσουμε για τριπλασιασμό στην παραγωγή αυτής της κατηγορίας οθονών.

Η E Ink, που είναι βέβαια σε θέση να γνωρίζει, εκτιμά ότι 10 εκατομμύρια ηλεκτρονικοί αναγνώστες πουλήθηκαν το 2010, ενώ προβλέπει ότι το 2011 θα πουληθούν 20-30 εκατομμύρια συσκευές, κυρίως στις ΗΠΑ, αλλά και με τη ζήτηση στην Ευρώπη να αυξάνεται, κάτι που θα την οδηγήσει σε νέο τριπλασιασμό της παραγωγής της για αυτήν τη χρονιά. Η εταιρεία δε φαίνεται να ανησυχεί καθόλου για την άνοδο των tablet PC παραπέμποντας σε έρευνες που αναφέρουν ότι το 40% των κατόχων iPad διαθέτουν και ηλεκτρονικό αναγνώστη, ενώ ένα ακόμα 23% σκοπεύει να αγοράσει.

Το Ιούλιο του  2010 η E Ink παρουσίασε τη νέα γενιά οθονών ηλεκτρονικού χαρτιού, τις Pearl, που στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν στα Kindle 3 και Kindle DX Graphite και στους νέους Sony Reader, ενώ το Νοέμβριο παρουσίασε τις οθόνες Triton, το πρώτο έγχρωμο ηλεκτρονικό χαρτί, που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στην παραγωγή από την Hanvon σε ηλεκτρονικό αναγνώστη που αναμένεται να κυκλοφορήσει το Μάρτιο του 2011 στην Κίνα. Φαίνεται επίσης να ετοιμάζει και νέα γενιά ασπρόμαυρων οθονών ηλεκτρονικού χαρτιού υψηλής ευκρίνειας.

Διαβάστε επίσης: