Το Amazon εξαγόρασε το Goodreads

Το Amazon ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε στην εξαγορά του Goodreads, κοινωνικού δικτύου αφιερωμένου στο βιβλίο.
Το Goodreads ιδρύθηκε το 2007 από τον Otis Chandler και την Elizabeth Chandler στο καθιστικό του σπιτιού τους. Σήμερα έχει 16 εκατομμύρια μέλη, καθώς και 30.000 book clubs. Είναι κοινωνικό δίκτυο εξειδικευμένο στο βιβλίο, το μεγαλύτερο και το σημαντικότερο στο είδος του. Φιλοξενεί κριτικές και παρουσιάσεις βιβλίων από τους αναγνώστες, οι οποίοι μπορούν επίσης να καταγράφουν τα βιβλία που έχουν διαβάσει, που διαβάζουν τώρα ή που σκοπεύουν να διαβάσουν. Η έδρα του βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο, όπου και θα παραμείνει μετά τη συγχώνευση.
Οι όροι και το τίμημα της εξαγοράς δεν έχουν ανακοινωθεί. Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2013.

Το Goodreads θα παραμείνει ανεξάρτητη υπηρεσία, αλλά θα αποκτήσει πιο στενή σχέση με τις εφαρμογές και συσκευές Kindle, σύμφωνα με τον Otis Chandler, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του κοινωνικού δικτύου.

Η κίνηση του Amazon ενισχύει περαιτέρω τη θέση του στην αγορά του βιβλίου απέναντι σε ανταγωνιστές του όπως η Apple και τα βιβλιοπωλεία και κατασκευαστές συσκευών Barnes & Noble και Kobo. Η εξαγορά έρχεται να επιβεβαιώσει επίσης τον αυξανόμενο ρόλο των προτάσεων και των κριτικών βιβλίων από τους ίδιους τους αναγνώστες μέσα από τα social media.

Το Amazon κατέχει επίσης το κοινωνικό δίκτυο για το βιβλίο Shelfari.com και το μικρής εμβέλειας kindle.amazon.com.

Εδώ μπορείτε να βρείτε το πλήρες δελτίο τύπου του Amazon.