Το “Ψηφιακό Σχολείo” ανέβασε τα ηλεκτρονικά σχολικά βιβλία σε πακέτα ανά τάξη

΄

Έπρεπε να είχε γίνει από την πρώτη στιγμή, αλλά χθες το “Ψηφιακό Σχολείο”, το επίσημο site του Υπουργείου Παιδείας με τα σχολικά βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή, ανακοίνωσε ότι διαθέτει τα ηλεκτρονικά σχολικά βιβλία οργανωμένα σε πακέτα ανά τάξη για κατέβασμα. Έτσι, οι μαθητές μπορούν να κατεβάσουν πλέον με ένα κλικ τα βιβλία της τάξης τους. “Το Ψηφιακό Σχολείο ανταποκρινόμενο στο αίτημα πολλών μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, προσφέρει όλα τα σχολικά βιβλία μαθητή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οργανωμένα ανά τάξη. Για να κατεβάσετε τα σχολικά βιβλία της τάξης που σας ενδιαφέρει, κάντε κλικ στη σχετική εικόνα στην αρχική σελίδα του Ψηφιακού Σχολείου και επιλέξτε την αντίστοιχη τάξη”, αναφέρει η ανακοίνωση της “Ομάδας Υποστήριξης Ψηφιακού Σχολείου”. Την ανάγκη διάθεσή τους και σε αυτή τη μορφή είχαμε επισημάνει και από τον “Ηλεκτρονικό Αναγνώστη” στις 9 Σεπτεμβρίου.

Η σελίδα με τα σχολικά βιβλία σε πακέτα ανά τάξη:

Δε γνωρίζω πόσοι δεν έχουν ακόμα τα σχολικά βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή (είτε κατεβάζοντάς τα μόνοι τους είτε από το DVD που μοιράζεται). Πάντως, για να τα κατεβάσετε, μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο στην αρχική σελίδα του “Ψηφιακού Σχολείου” ή να πάτε κατευθείαν στη σελίδα με τα σχολικά βιβλία ταξινομημένα ανά τάξη. Πατώντας τον όνομα της τάξης ή της κατεύθυνσης που σας ενδιαφέρει, αρχίζει αμέσως να κατεβαίνει το πακέτο με τα βιβλία. Για να το ανοίξετε χρειάζεστε το πρόγραμμα WinZip (διαθεσίμο δωρεάν). Αν το έχετε ήδη στον υπολογιστή σας ή αφού το εγκαταστήσετε, κάντε δεξί κλικ πάνω στο αρχείο που κατεβάσατε και επιλέξτε “Extract here”. Τα βιβλία σας θα είναι σε λίγο διαθέσιμα σε μορφή PDF μέσα σε ένα φάκελο με το όνομα της τάξης. Μέσα σε αυτόν το φάκελο είναι τακτοποιημένα σε υποφακέλους ανά μάθημα. Στο πακέτο περιλαμβάνονται οι λύσεις των ασκήσεων, οι εργαστηριακοί οδηγοί και άλλα βοηθητικά βιβλία που μοιράζονται ανά τάξη. Κατέβασα δοκιμαστικά το πακέτο με τα βιβλία της Α’ Λυκείου (629 MB) σε 8 περίπου λεπτά (μέση πραγματική ταχύτητα σύνδεσης στο internet: περίπου 12,5 Mbps). Αν έχετε πιο αργή σύνδεση θα σας πάρει παραπάνω, αλλά το σημαντικό είναι πως όλα γίνονται με ένα κλικ.
Δεν είναι διαθέσιμα στη μορφή του ενός πακέτου ανά τάξη τα βιβλία των ΕΠΑ.Λ. και των ΕΠΑ.Σ., οι μαθητές των οποίων πρέπει να κατεβάσουν τα βιβλία ένα ένα (δείτε τον οδηγό βήμα βήμα).
Επίσης σε χθεσινή του ανακοίνωση το “Ψηφιακό Σχολείο” δίνει στοιχεία για την επισκεψιμότητα της σελίδας του: “Το Ψηφιακό Σχολείο, στο πρώτο 25ήμερο του Σεπτεμβρίου 2011, δέχθηκε περισσότερους από 1 εκατομμύριο επισκέπτες, διακινώντας δικτυακά περίπου 17 TB ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου. Συνολικά δέχθηκε 127 εκατομμύρια hits”. Αυτή η επισκεψιμότητα θα ήταν βέβαια καλά νέα, αν δεν οφειλόταν στην αποτυχία να τυπωθούν φέτος τα σχολικά βιβλία.

Διαβάστε επίσης: