Το περιοδικό “The Books’ Journal” σε ηλεκτρονική μορφή στο ReadPoint

Το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους
Σε ηλεκτρονική μορφή είναι πλέον διαθέσιμο το μηνιαίο περιοδικό “The Books’ Journal” από το ηλεκτρονικό περίπτερο και βιβλιοπωλείο ReadPoint. Τα μεμονωμένα τεύχη κοστίζουν €3 (από τα €5 του τυπωμένου αντιτύπου), οι 6μηνιαίες συνδρομές €15 και οι ετήσιες €25.
To “The Books’ Journal” εκδίδεται από τον Ηλια Κανέλλη (σύμβουλος έκδοσης: Κατερίνα Σχινά, αρχισυντάκτρια: Όλγα Σελλά) και είναι “ένα περιοδικό για τα βιβλία, την πολιτική, τις ιδέες, την λογοτεχνία και τις τέχνες”.

Το περιοδικό δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα βιβλία και τις αναλύσεις και έχει σαφές ιδεολογικό στίγμα:

Το Books’ Journal είναι ένα νέο απολύτως ανεξάρτητο έντυπο με κείμενα παρεμβάσεων, αναλύσεις, κριτικές και ιστορίες, γραμμένα από τους κατά τεκμήριον ειδικούς. Πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς και επιστήμονες με αρμοδιότητα το θέμα με το οποίο καταπιάνονται. Το Books’ Journal φτιάχτηκε για να λειτουργήσει ως βήμα αναλυτικού, διεξοδικού δημοκρατικού διαλόγου και αναλυτικής συζήτησης των προβλημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, την επιστημονική κοινότητα, την πολιτική αγορά.

Απέναντι στην αδιανόητη ισχύ δυνάμεων που αντιστρατεύονται την πραγματικότητα και τη λογική θα επιχειρήσουμε να αντιτάξουμε την πειθώ που προέρχεται από τη γνώση. Στην επικράτεια της γνώσης εδρεύει η αμφισβήτηση, εκεί όμως βρίσκεται και η στέρεα θωράκιση από λαϊκισμούς, από συλλογικές πλάνες, από φανατισμούς κι από ακρότητες.

Το Books’ Journal, έντυπο με σαφές και οροθετημένο ιδεολογικό στίγμα, είναι ανοιχτό σε όσους επιθυμούν να εκφράσουν τη διαφωνία τους, αρκεί να είναι τεκμηριωμένη με επιχειρήματα και πάντα στο πλαίσιο της λογικής: κατά τα άλλα, είναι προφανές ότι δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε με οπαδούς, π.χ., των απόλυτων ολοκληρωτισμών του 20ού αιώνα, του χιτλερικού μίσους ή της σταλινικής βαναυσότητας – ούτε έχει νόημα να στήνουμε καβγάδες με όσους ισχυρίζονται ότι η ιδανική λύση για τη χώρα την εποχή της κρίσης θα ήταν η χρεοκοπία, η στάση πληρωμών και άλλες απίθανες δήθεν επαναστατικές εισηγήσεις.

ReadPoint
Το ReadPoint είναι ελληνικό ηλεκτρονικό περίπτερο και βιβλιοπωλείο. Τα ebooks, τα περιοδικά και οι εφημερίδες που διαθέται διαβάζονται σε υπολογιστές με Windows και στην εφαρμογή του για iPad, iPhone και iPod touch. Στο ReadPoint είναι διαθέσιμα περιοδικά όπως τα RAM, HiTech, 4 ΤΡΟΧΟΙ, PC Magazine, Men’s Health, Ιστορία Εικονογραφημένη, εφημερίδες όπως οι Έθνος, Ημερησία, Εξπρές, Μετρό, CityPress και πολλές αθλητικές και βιβλία των εκδόσεων Λιβάνη, Άγκυρα, Κέδρος, Τετράγωνο ανάμεσα σε άλλα.