“Το κορίτσι με το τατουάζ” του Stieg Larsson σε ebook από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Η αμερικανική εκδοχή της ομώνυμης ταινίας να προβάλλεται αυτές τις μέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες στην Ελλάδα. Και το μυθιστόρημα “Το κορίτσι με το τατουάζ” (672 σελ, €16,99, iBookstore) του Stieg Larsson είναι διαθέσιμο σε ebook σε EPUB στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, όπως επίσης και τα δύο επόμενα βιβλία της τριλογίας Millenium: “Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά”  (712 σελ, €16,99, iBookstore) και “Το κορίτσι στη φωλιά της σφήγκας” (800 σελ, €16,99, iBookstore).
Πέρα από διεθνές bestseller, η τριλογία Millennium είναι και από τα αξιόλογα βιβλία των τελευταίων ετών στην κατηγορία της αστυνομικής λογοτεχνίας και είναι από πολλές απόψεις προφητικά για τη μαζική δολοφονία στη Νορβηγία τον Ιούλιο του 2011 από τον ακροδεξιό Άντερς Μπρέιβικ. Ο Λάρσον παρουσιάζει στα βιβλία τις σκοτεινές πτυχές της σουηδικής κοινωνίας και γενικότερα του σκανδιναβικού μοντέλου. Αναφέρεται σε μια σειρά από θέματα, από τη θέση της γυναίκας, το ρόλο της ψυχιατρικής, το παρελθόν της Σουηδίας έως το ρόλο του τύπου και, τελικά, του κατά πόσο η Σουηδία είναι δημοκρατική χώρα. Η ελληνική μετάφραση του Γιώργου Μαθόπουλου έχει γίνει από το σουηδικά.
Εκτός από τα τρία μυθιστορήματα, διαθέσιμη σε ebook επίσης από τις Εκδόσεις Ψυχογιός είναι και η συλλογή άρθων του Stieg Larsson για τη σουηδική κοινωνία και την ακροδεξιά στη χώρα του “Ρωγμές του σύγχρονου κόσμου” (248 σελ., €9,99, iBookstore).
Η σύνοψη από το οπισθόφυλλο:

Tούτο το βιβλίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προφητικό. Λίγο καιρό μετά την έκδοσή του ο ακροδεξιός σφαγέας Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ δολοφονούσε στη Νορβηγία 77 άτομα. Ο ίδιος ο Στιγκ Λάρσον χρησιμοποιεί τη λέξη «πρόβλεψη» σε αυτά που μας καταθέτει εδώ: Χωρίς να προδικάζουμε τίποτα, μπορούμε να κάνουμε μια πρόβλεψη. Στο τέλος θα έχουμε και στη Σουηδία ένα μακελειό σαν της Οκλαχόμα Σίτι. Υπάρχουν ήδη όλα τα συστατικά: μίσος, φανατισμός, αγάπη για τη βία και σεχταριστική νοοτροπία. 

Τα γραπτά του Λάρσον δεν προφητεύουν, αλλά τηρούν μια στάση εναγώνιας αναμονής για τον νέο τρόμο που θα αντιμετωπίσουμε αν δεν ενεργήσουμε γρήγορα. Στηλιτεύουν στάσεις ζωής και ιδεολογήματα όπως ο κάθε είδους ρατσισμός, ο φασισμός, ο νεοναζισμός, η ξενοφοβία, η αντίθεση στην πολυπολιτισμικότητα, ο αντισημιτισμός, ο λαϊκισμός σε όλες τις εκφάνσεις του. 

Ο Λάρσον τα έγραψε, τα είπε, αγωνίστηκε με επιμονή και αποφασιστικότητα για τα πιστεύω του, ενώ δέχτηκε απειλές για τις απόψεις του. Πέρα από το γνωστό μυθιστορηματικό του έργο, την τριλογία MILLENNIUM, μας άφησε παρακαταθήκη και τις θέσεις του σχετικά με το πού μπορούν να οδηγήσουν κάτι τέτοια κινήματα. Έτσι, δε θα υπάρξει δικαιολογία αν ο πολίτης, που μάχεται καθημερινά για μια κοινωνία δημοκρατική, δεν πατήσει το ήδη εκκολαφθέν φίδι στο κεφάλι…

Το τρέιλερ της ταινίας
Σημεία πώλησης και δυνατότητες ανάγνωσης
Οι Εκδόσεις Ψυχογιός διαθέτουν συνολικά 330 ebooks σε ePUB. Διαθέτουν τα ebooks τους από το site τους, από το iBookstore και από τα online βιβλιοπωλεία PERIZITITO.GR , e-bookshop.gr και myeBooksΕυριπίδηςBig Book / ΔοκιμάκηςΜπιτσάκουBooks2uGreekbooks.grKuku 
Τα ebooks των Εκδόσεων Ψυχογιός που αγοράζονται από το site τους και τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία έχουν το κλείδωμα της Adobe και διαβάζονται με τις συμβατές εφαρμογές σε Android κινητά και tablet PC και στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες εκτός των Kindle. Το ebooks από το iBookstore είναι κλειδωμένα με το ιδιόκτητο DRM της Apple και διαβάζονται με το iBooks σε iPhone, iPod touch και iPad.