Το “Ιμαρέτ” του Γιάννη Καλπούζου και άλλα 31 νέα ebooks από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

32 νέα ηλεκτρονικά βιβλία είναι διαθέσιμα από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Ξεχωρίζει ανάμεσά τους το μυθιστόρημα “Ιμαρέτ. Στη σκιά του ρολογιού” του Γιάννη Καλπούζου, που είχε αποσπάσει το 2009 το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κένρου Βιβλίου.

Στα ηλεκτρονικά βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα περιλαμβάνονται τα:

Στους πρόφατους ηλεκτρονικούς τίτλους περιλαμβάνονται επίσης αρκετά παιδικά βιβλία.

Το “Ιμαρέτ” του Γιάννης Καλπούζου είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στην τουρκοκρατούμενη Αρτα του 1854 με θέμα του τη συνύπαρξη φυλών και εθνοτήτων που συμβίωναν στην πόλη.

Η υπόθεσή του σύμφωνα με το οπισθόφυλλο:

Άρτα 1854. Δυο αγόρια γεννιούνται την ίδια νύχτα, ένας Έλληνας κι ένας Τούρκος. Το μυθιστόρημα παρακολουθεί τη ζωή τους με φόντο την άγνωση το πλατύ κοινό ιστορία της περιοχής και όχι μόνο. Μια ολόκληρη εποχή αναπαρίσταται με μοναδικό τρόπο και χωρίς προκατάληψη παράλληλα με την περιπέτεια, τη δράση, τον έρωτα, τις κωμικές ή τις τραγικές καταστάσεις, τις συνεχείς ανατροπές και εκπλήξεις ώστε να κτιστεί ένα χορταστικό και συναρπαστικό βιβλίο. Στη σκιά του ρολογιού που χτυπά τις οθωμανικές ώρες Έλληνες, Τούρκοι και Εβραίοι. Οι δύο φίλοι, ο Λιόντος και ο Νετζίπ, μια δολοφονία μυστήριο, ο παππούς Ισμαήλ, η «μικρή» ακόμη Ελλάδα, η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο φανατικός Ντογάν, συγκρούσεις, επαναστάσεις, συνύπαρξη, καθημερινή ζωή, χοροεσπερίδες, Καφέ Αμάν, πετροπόλεμος, Απόκριες, Ραμαζάνι, χαμάμ, ο τουρκικός μπερντές του Καραγκιόζη, αφορισμοί, ο «άλλος» στα πρόσωπα και στις συνήθειες των κατοίκων των τριών φυλών, λαθρεμπόριο, κολίγοι, τσιφλικάδες, πλούτος και εξαθλίωση, γλυκιά και πικρή ζωή. Όλα έχουν θέση στο ιμαρέτ του Θεού.

Πέρα από ηλεκτρονικό (PDF με κλείδωμα Adobe, €11,90) και τυπωμένο βιβλίο (μαλακό εξώφυλλο €20,38, πανόδετο €25,47), το “Ιμαρέτ” διατίθεται επίσης σε audio book (€10,16) ή σε τυπωμένη έκδοση που συνοδεύεται από το audio book (€27,38) ή από CD με τα τραγούδια του Ιμαρέτ (€25,24).

Όλα τα ηλεκτρονικά βιβλία του Μεταίχμιου είναι σε PDF και κλειδωμένα με Adobe DRM. Οι τιμές ποικίλλουν αρκετά, με e-books να κοστίζουν 25-30% από το τυπωμένο βιβλίο για όσους τίτλους έχουν εκδοθεί πρόσφατα για πρώτη φορά, ενώ σε παλιότερους τίτλους το e-book μπορεί να κοστίζει έως και 60% λιγότερο από το τυπωμένο.

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο διαθέτουν συνολικά 204 ebooks, που διατίθενται από τα ηλεκτρονικά βιβιλιοπωλεία myeBooks.gr, Ευριπίδης, Μπιτσάκου και BigBook / Δοκιμάκης, τα 4 ελληνικά βιβλιοπωλεία που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Digibooks4All. Οι τιμές είναι κοινές και καθορίζονται από τον εκδότη.

Το Μεταίχμιο διαθέτει επίσης και εφαρμογή για το iPad, από την οποία μπορούν να αγοραστούν τεύχη της σειράς κόμιξ που βασίζονται στις κωμωδίες του Αριστοφάνη.

Διαβάστε επίσης: