Το βιβλίο που αυτοκαταστρέφεται – για να το διαβάσεις εγκαίρως (video)

Ένα κλασικό πρόβλημα με τα βιβλία. Τα αγοράζεις, τους ρίχνεις μια ματιά, αλλά, αρκετές φορές, δε συνεχίζει να τα διαβάζεις, λες θα το τελειώσω “αργότερα” – που μπορεί να σημαίνει και ποτέ. “Το βιβλίο που δεν μπορεί να περιμένει” έρχεται να δώσει απάντηση σε αυτό το πρόβλημα.
Ο ανεξάρτητος εκδοτικός οίκος και βιβλιοπωλείο από την Αργεντινή Eterna Cadencia, συνεργασία με την εταιρία προώθησης DraftFCB, δημιούργησε ένα βιβλίο με ημερομηνία λήξης, για να διαβαστεί οπωσδήποτε. Πώς το πέτυχε αυτό; Ανέπτυξε έναν ειδικό τύπο μελανιού που εξαφανίζεται 2 μήνες από τη στιγμή που το βιβλίο έρχεται σε επαφή με τον αέρα. Πωλείται μέσα σε αεροστεγή συσκευασία, αλλά άπαξ και το ξεκινήσουμε έχουμε 2 μήνες να το διαβάσουμε – αλλιώς, το κείμενο δεν υπάρχει πια.
Το πρώτο, και μέχρι στιγμή μόνο, βιβλίο τους με αυτό το μελάνι, “El libro que no puede esperar” (“Το βιβλίο που δεν μπορεί να περιμένει”) είναι μια ανθολογία με κείμενα νέων συγγραφέων. Γιατί μπορεί το βιβλίο -το κείμενό του- να είναι κάτι που δεν παλιώνει και ξεπερνιέται εύκολα, αλλά, αν το βιβλίο ενός νέου, πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα δε διαβαστεί εγκαίρως από τους αναγνώστες και τους βιβλιοκριτικούς, μπορεί το δεύτερο βιβλίο του να μην εκδοθεί ποτέ.
Θετική ήταν και η ως τώρα ανταπόκριση του κοινού. Η πρώτη έκδοσή του εξαντλήθηκε την ίδια μέρα της κυκλοφορίας του.

Δείτε επίσης: