Την εταιρία οθονών Liquavista εξαγόρασε το Amazon από τη Samsung

Επιβεβαιώνοντας τις διαρροές, το Amazon προχώρησε στην εξαγορά της εταιρίας ανάπτυξης οθονών Liquavista από τη Samsung. Το τίμημα της εξαγοράς εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια δολάρια.
Η Liquavista, με έδρα το Άιντχόβεν της Ολλανδίας, προέρχεται από τα ιδιαίτερα δραστήρια εργαστήρια της Phillips και είχε εξαγοραστεί το 2011 από τη Samsung, τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια οθονών LCD παγκοσμίως.
Η Liquavista αναπτύσσει οθόνες με την τεχνολογία της ηλεκτροδιαβροχής (electrowetting), ευρύτερα γνωστές ως οθόνες LCD δεύτερης γενιάς. Οι οθόνες της συνδυάζουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας από τις κλασικές LCD, διατηρώντας την ικανοποιητική απεικόνιση των χρωμάτων, και μεγαλύτερη ταχύτητα ανανέωσης σε σχέση με τις οθόνες ηλεκτρονικού χαρτιού ώστε να υποστηρίζεται η αναπαραγωγή video και κινούμενων εικόνων. Όμως δεν έχει παρουσιάσει ακόμα εμπορικά διαθέσιμο προϊόν.

Η εξαγορά από το Amazon σκοπεύει στη χρήση των οθονών Liquavista στις συσκευές Kindle, ηλεκτρονικούς αναγνώστες και tablet PC. Αλλά δε φαίνεται βέβαιο ότι οι οθόνες αυτές θα χρησιμοποιηθούν άμεσα σε εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα.
“Πάντα αναζητούμε νέες τεχνολογίες που θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε μακροπρόθεσμα στα προϊόντα μας”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Amazon με αφορμή της εξαγορά της εταιρίας. “Η ομάδα της Liquavista μοιράζεται με μας το πάθος για εφεύρεση και δημιουργεί συναρπαστικές νέες τεχνολογίες με μεγάλες προοπτικές. Είναι ακόμα νωρίς, αλλά είμαστε ενθουσιασμένου με τις δυνατότητες και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί με τη Liquavista για αναπτύξουμε αυτές τις οθόνες”.