Τελικά τα tablet PC των 7 ιντσών είναι όντως μισά iPad

Το είπε πρώτος ο Steve Jobs στο πρόσφατο Apple earnings call, αλλά η επισήμανσή του δεν είναι απλά κενή πολεμική ενάντια στα ανταγωνιστικά tablet PC των 7 ιντσών. Το iPad των 9.7 ιντσών έχει όντως διπλάσια οθόνη από τα tablet PC των 7 ιντσών, όπως το Samsung Galaxy Tab, αλλά και το Nook Color, κάτι που η αριθμητική σύγκριση της διαγώνιας διάστασης των οθονών τους δε δείχνει τόσο καλά. Λογικό αν το σκεφτεί κανείς από μαθηματικής απόψεως, αλλά μέχρι να το πει ο Jobs κανείς δεν το είχε διατυπώσει τόσο καθαρά, κανείς δεν είχε πει το προφανές.

Από τη σκοπιά της ηλεκτρονικής ανάγνωσης αυτό κάνει μεγάλη διαφορά επίσης. Και δεν αναφέρομαι εδώ στο ότι κανένα tablet PC, ούτε βέβαια το iPad, δεν έχει οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού και άρα είναι τελικά κουραστικό για πολύωρη ανάγνωση. Τα PDF υπάρχουν ακόμα σε αφθονία και πολλοί αναζητούν τρόπους να τα διαβάσουν, καθώς οι οθόνες των 6 ιντσών που έχουν οι περισσότεροι ηλεκτρονικοί αναγνώστες τους φαίνονται -δικαίως- μικρές. Τα tablet PC των 7 ιντσών, και ειδικά το Nook Color που προωθείται στην αγορά ως “reader’s tablet”, δεν είναι η λύση στο πρόβλημα PDF. Μπορεί η οθόνη αφής, ειδικά του Samsung Galaxy Tab που είναι multitouch να βοηθάει, αλλά και πάλι θα έχουμε μπροστά μας τη μισή σελίδα ενός PDF κάθε φορά.

Και βέβαια, υπάρχει ένας ηλεκτρονικός αναγνώστης με μαζικές πωλήσεις που έχει το ίδιο μέγεθος οθόνης με το iPad, το Kindle DX του Amazon.

Δείτε τη σύγκριση και στο βίντεο του CNet: