Τα ebooks στην 8η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (update)

Το ηλεκτρονικό βιβλίο και οι ψηφιακές τεχνολογίες στις εκδόσεις έχουν και αυτή τη χρονιά παρουσία  στην 8η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται από τις 5 έως τις 8 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της Helexpo. Καταγράφουμε που μπορορείτε να βρείτε συσκευές και προσφορές, καθώς και τις σχετικές με το ηλεκτρονικό βιβλίο δραστηριότητες και εκδηλώσεις. 

Ηλεκτρονικοί αναγνώστες και tablet PC – προσφορές
Μεγάλη ποικιλία ηλεκτρονικών αναγνωστών έχει στο περίπτερό του το Public (Περίπτερο 15), όπου θα βρείτε επίσης το iPad 2, το Samsung Galaxy Tab και τα tablets της Archos.
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη (περίπτερο 15 – stand 40) έχουν σε προσφορά μόνο όσο διαρκεί η έκθεση τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες Cybook Opus (€149), Cybook Orizon (€199) και BeBook Neo (€249), προσφορά που αντιστοιχείσε έκπτωση 50 με 100 ευρώ ανάλογα τη συσκευή.
Δραστηριότητες – εκδηλώσεις
Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης στο stand της εταιρείας ITisART (περίπτερο 13 – stand 21), που δραστηριοποιείται στους τομείς του e-learning και της ψηφιακής τέχνης, οι επισκέπτες, παιδιά και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς μπορούν να γίνουν δημιουργοί των δικών τους ψηφιακών κόμικς.
Το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο myeBooks.gr (περίπτερο 15 – stand 32) οργανώνει το Σάββατο στις 7:00 μ.μ. (περίπτερο 15 – αίθουσα Νίκος Γκάτσος) εκδήλωση με θέμα: «DRM Protection : The safe way for ebooks project» και ομιλητές τους: Νίκο Πασχαλάκη από το myeBooks και τη DigiBooks4All,  Χάρη Ψυχογιό, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, Paul Balogh, τεχνικό διευθυντή των εκδόσεων Lib Humanitas (Ρουμανία), Θοδωρή Παπαθεοδώρου, συγγραφέα, και Γιάννη Μαυρίδη, επίκ. καθ. Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Θα οργανωθούν επίσης μια συζήτηση στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Βιβλίο, Εκπαίδευση και Ψηφιοποίηση», με τίτλο «Το ψηφιακό βιβλίο στην εκπαίδευση», (περίπτερο 8, συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός, αίθουσα Α’, Κυριακή 10:00-14:00) καθώς και μια συζήτηση για τα περιοδικά στο νέο ψηφιακό περιβάλλον, (περίπτερο 13, Φιλολογικό καφενείο, Κυριακή 14:00 -15:30).
Το blog θα είναι στην έκθεση – ελάτε να γνωριστούμε!
Θα είμαι στην έκθεση την Κυριακή από το μεσημέρι μέχρι να κλείσει ο χώρος το βράδυ. Θα βρίσκομαι στο stand των Βορειοδυτικών Εκδόσεων (περίπτερο 13, stand 5), δίπλα στις εκδόσεις Φαρφουλάς, Fagotto, Χαραμάδα. Θα χαρώ ιδιαίτερα να γνωριστούμε από κοντά και να συζητήσουμε.

Σημείωση: Καταγράφονται οι δραστηριότητες που έχουν ανακοινωθεί στο επίσημο πρόγραμμα της έκθεσης ή από τους εκδότες και βιβλιοπώλες σε site, Facebook και Twitter, καθώς και όσες δραστηριότητες έχουν κοινοποιηθεί στο blog.