“Τα Φανταστικά Ιπτάμενα Βιβλία του κ. Morris Lessmore”, όμορφο βιβλιοφιλικό βίντεο και εφαρμογή-βιβλίο

Update: Το βίντεο “The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore” κέρδισε το Όσκαρ μικρού μήκους animation για το 2012.

“Τα Φανταστικά Ιπτάμενα Βιβλία του κ. Morris Lessmore” είναι μια πολυβραβευμένη βιβλιοφιλική εφαρμογή-βιβλίo από τα Moonbot Studios. Είναι διαθέσιμη στο App Store για iPad, iPhone και iPod touch για €3,99 (Δείτε “The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore“). Αλλά οι δημιουργοί της έχουν φροντίσει να ανεβάσουν για μας ένα πολύ όμορφο 15λεπτο βίντεο με την ιστορία του βιβλίου:

Όπως θα διαπιστώσετε βλέποντας το βίντεο, εμπνέεται από τον τυφώνα “Κατρίνα”, τον Μπάστερ Κήτον, τον “Μάγο του Οζ” καθώς και την αγάπη για τα βιβλία. Προκειται για “την ιστορία των ανθρώπων που αφοσιώνουν τις ζωές του στα βιβλία και τα βιβλία τους το ανταποδίδουν”. Σε αυτήν τη “συγκινητική, χιουμοριστική αλληγορία για τις θεραπευτικές δυνάμεις της αφήγησης”, έχει χρησιμοποιηθεί μια ποικιλία από τεχνικές: μινιατούρες, κινούμενα σχέδια με τη χρήση υπολογιστών, γραφικά δύο διαστάσεων. Η δουλεία του συγγραφέα και εικονογράφου William Joyce και του συ-σκηνοθέτη Brandon Oldenburd θυμίζει έντονα βουβό κινηματογράφο και τα μιούζικαλ της M-G-M με την τεχνική Technicolor.
Η εφαρμογή ενσωματώνει επίσης περισσότερα γραφικά και διαδραστικότητα.

Εξίσου εντυπωσιακές, αν και με διαφορετικό θέμα, είναι οι άλλες δύο εφαρμογές της Moonbot:  η διαδραστική εφαρμογή Numberlys για την προέλευση του αλφαβήτου και η μουσική εφαρμογή Bullseye.