Σχεδόν 1 στους 3 Αμερικάνους έχουν πια tablet PC ή e-reader, στις γιορτές οι συσκευές διπλασιάστηκαν

Σχεδόν ένας στους τρεις Αμερικάνους διαθέτει πλέον tablet PC ή ηλεκτρονικό αναγνώστη, ενώ ο αριθμός των συσκευών αυτών των δύο κατηγοριών διπλασιάστηκε μετά τις πωλήσεις των εορτών σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε σήμερα το Pew Research Center στο πλαίσιο του “Internet & American Life Project”.
Το ποσοστό των ενηλίκων στις ΗΠΑ που είναι κάτοχοι tablet PC σχεδόν διπλασιάστηκε από το 10% στο 19% την περίοδο από τα μέσα Δεκεμβρίου ως τις αρχές Ιανουρίου. Αντίστοιχη αύξηση παρατηρείται και για τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες, που επίσης σκαρφάλωσαν από το 10% στο 19% την ίδια περίοδο. Ο αριθμός των ενήλικων Αμερικάνων που κατέχουν τουλάχιστον ένα tablet PC ή/και έναν ηλεκτρονικό αναγνώστη αυξήθηκε αντίστοιχα από 18% το Δεκέμβριο σε 29% τον Ιανουάριο.
Το 10% των ενήλικων Αμερικανών και περισσότερο από το 1/3 των κατόχων φορητών συσκευών έχουν τόσο tablet PC όσο και ηλεκτρονικό αναγνώστη.

Η αγορά tablet PC ήταν ιδιαίτερα αυξημένη σε άτομα με ανώτατη μόρφωση και οικογενειακό εισόδημα περισσότερο από $75.000. Σχεδόν το ένα τρίτο των αποφοίτων πανεπιστημίων έχουν πια tablet PC. 
Ηλεκτρονικούς αναγνώστες αγόρασαν περίσσοτερο οι γυναίκες παρά οι άντρες, επιβειβαιώνοντας τις έρευνας που δείχνουν πως οι γυναίκες αγοράζουν περισσότερα βιβλία από τους άντρες.
Τα ευρήματα αυτά είναι εντυπωσιακά γιατί την περίοδο από τα μέσα του 2011 μέχρι το φθνιπόπωρο δεν είχαν παρατηρηθεί ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις.
Σύμφωνα με το Pew Research Center, η μεγάλη αυτή άνοδος οφείλεται στα δώρα που έγιναν την περίοδο των εορτών. Σε αυτό βοήθησαν τα φτηνά tablet PC, τόσο το Kindle Fire του Amazon όσο και το Nook Tablet του Barnes & Noble, και οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες με τιμή κάτων των $100, όπως κάποια μοντέλα του Kindle και το Nook.

Διαβάστε επίσης: