Στις 20:00 ώρα Ελλάδας το event της Apple – Τι να περιμένουμε

Σήμερα στις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στην Καλιφόρνια το event της Apple.
Οι φήμες και οι εκτιμήσεις για το τι θα παρουσιάσει η Apple αναμενόμενα οργιάζουν. Το event θα είναι επικεντρωμένο στο iPhone με παρουσίαση του iPhone 5S και, για πρώτη φορά, ενός οικονομικότερου – για τα δεδομένα της Apple- μοντέλου, του iPhone 5C. Το κλίμα είναι ότι το iPhone 5S θα έχει βελτιώσεις σε σχέση με το iPhone 5 και θα τρέχει το νέο λειτουργικό iOS 7, αλλά δε θα έχει κάποιο νέο χαρακτηριστικό (με την εξαίρεση ίσως του ξεκλειδώματος της οθόνης με το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη), ενώ το iPhone 5C, με τιμή στα $400, θα είναι στην ουσία ένα iPhone 5 με πλάτη από πλαστικό και πολλά διαφορετικά χρώματα. Οι φήμες και οι εκτιμήσεις δε σταματούν εδώ και εκτείνονται σε όλη την γκάμα υπαρκτών και πιθανών προϊόντων της Apple: από νέους επεξεργαστές Haswell της Intel για τα MacBook Pro και νέα iPod μέχρι το ρολόι iWatch. Κάποιες  από αυτές μπορεί να επιβεβαιωθούν.
Στο κομμάτι της ηλεκτρονικής ανάγνωσης, το νέο iPhone θα μπορούσε να υποστηρίζει την ανάγνωση ebooks που έχουν δημιουργηθεί με το iBooks Author, σύμφωνα με το MacWorld. Ως τώρα αυτή η δυνατότητα υπάρχει μόνο στα iPad και σύντομα θα είναι διαθέσιμη και στους υπολογιστές Mac.
Η φημολογία προβλέπει επίσης iPad mini με οθόνη retina και στενότερο πλαίσιο, αλλά και νέο iPad, ελαφρύτερο και λεπτότερο. Η Retina θα ήταν απόλυτη αναγκαία για καλύτερη ηλεκτρονική ανάγνωση, όμως απαιτεί επίσης μεγαλύτερη μπαταρία και ταχύτερο επεξεργαστή. Το iPad πράγματι είναι σχετικά βαρύ για τα σημερινά δεδομένα. Όμως, αυτές οι αλλαγές, στο σύνολό τους, είναι αρκετά σημαντικές για να παρουσιαστούν σε ένα event με κεντρικό θέμα το iPhone.
Για να παρακολουθήσετε στιγμή προς τη στιγμή τις εξελίξεις, τα live blogs του Engadget και του The Verge είναι υψηλού επιπέδου, συνδυάζοντας κείμενο και πλήθος φωτογραφιών. Στο Twitter θα τουιτάρω τις ειδήσεις από την παρουσίαση που αφορούν την ηλεκτρονική ανάγνωση με το hashtag #ebookgr.