Πρώτα hands-on και unboxing videos για το WeTab

Είχαμε κάνει μια παρουσίαση του WeTab όταν είχα παρουσιαστεί στην IFA στο Βερολίνο. Τώρα που οι πρώτες συσκευές έφτασαν στα χέρια των αγοραστών τους και των sites υπάρχουν τα πρώτα unboxing και hands-on βίντεο (μόνο το τελευταίο είναι στα γερμανικά, τα υπόλοιπα στα αγγλικά).

Τα πρώτα συμπεράσματα είναι θετικά. Το WeTab έχει πολλές δυνατότητες, το hardware είναι καλό και το λειτουργικό MeeGo που χρησιμοποιεί αποτελεσματικό, αν και θέλει κάποιες προσαρμογές.

Με τη μπάρα που υπάρχει και στα αριστερά στην οθόνη είναι εύκολη η χρήση του κρατώντας το με το ένα χέρι και επιλέγοντας από την οθόνη με το άλλο. Η λειτουργία της οθόνης αφής είναι πολύ ικανοποιητική, αλλά σε περιεχόμενο μεγάλης ευκρίνειας φτάνει στα όριά της και το αποτέλεσμα είναι πιο μέτριο. Σημαντικό ζήτημα έχει προκύψει όμως με τη λειτουργία multi-touch, που δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα. Όλες οι εφαρμογές λειτουργούν χωρίς προβλήματα και η WeTab Market έχει ανοίξει, αν και ακόμα το περιεχόμενο είναι περιορισμένο. Ο browser αποδεικνύεται γρήγορος και χωρίς προβλήματα με το flash. To γράψιμο είναι άνετο και χωρίς προβλήματα.

Γενικώς, οι περισσότεροι στις δοκιμές δηλώνουν ικανοποιημένοι. Και οι κατασκευάστριες εταιρίες δουλεύουν εντατικά για τη ρύθμιση όσων θεμάτων προκύπτουν με το λογισμικό – εξάλλου κυκλοφορεί στην αγορά μόλις 5 μέρες!

Προς το παρόν δεν έχω βρει πολλές πληροφορίες για το πώς τα πάει στην ανάγνωση e-books, μόνο ότι προς το παρόν υποστηρίζει μόνο αρχεία ePUB.

Πηγές: NewGadgets.de, TouchmeMobile