“Πού πας χελωνάκι;” και 33 ακόμα δωρεάν παιδικά παραμύθια από τον “Μικρό Αναγνώστη” του ΕΚΕΒΙ

Το “Πού πας χελωνάκι;” της Καλλιώς Καστρησίου σε εικονογράφηση Χριστίνας Γαγγάδη είναι το  παιδικό παραμύθι που διαθέτει δωρεάν αητήν την εβδομάδα ο “Μικρός Αναγνώστης“, το εξειδικευμένο site του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) για παιδιά από 6 έως 12 ετών, αλλά και μικρότερης ηλικίας. Το ηλεκτρονικό βιβλίο ξεφυλλίζεται και διαβάζεται μέσα από τον browser (πατήστε F11/full screen), ενώ ακούμε παράλληλα την ηχογραφηγμένη αφήγηση (μπορούμε να επιλέξουμε να την απενεργοποιήσουμε). Διαβάζει η ηθοποιός Νικολίτσα Ντρίζη. Συνολικά υπάρχουν δωρεάν 34 επιλεγμένα παραμύθια σε ηλεκτρονική μορφή με αφήγηση στην ενότητα “Να σου πω μια ιστορία” του “Μικρού Αναγνώστη” (γραφτείτε στο newsletter για να παίρνετε ένα email κάθε φορά που ανανεώται το site).
Το “Πού πας χελωνάκι;” είναι ένα οικολογικό παραμύθι για τις θαλάσσιες χελώνες με ωραία αφήγηση και εικογράφηση και πλούσιο σε εύληπτες πληροφορίες:

Η Λάρα, μια νεαρή πράσινη χελώνα γεννημένη στην παραλία της Λάρας, στον Ακάμα της Κύπρου, συναντά τη σοφή σαραντάχρονη Άννυ κάπου στη Μεσόγειο. Και η Άννυ είναι θαλάσσια χελώνα, μόνο που αυτή είναι καρέτα. Στη ζωή της έχει δει κι έχει μάθει πολλά… 

Αφηγείται, λοιπόν, στη Λάρα τη γλυκόπικρη ιστορία της και, ανάμεσα στα άλλα, της εξηγεί γιατί έχει… ανθρώπινο όνομα. 

Μολονότι οι μεγαλύτερο κίνδυνοι που διατρέχουν οι θαλάσσιες χελώνες (όπως και τα περισσότερα είδη ζώων) οφείλονται στους ανθρώπους, οι άνθρωποι είναι εκείνοι που μπορούν και να τις προστατεύσουν. 

Δύο σελίδες, στο τέλος του βιβλίου, “στεγάζουν” ενδιαφέρουσες πληροφορίες και μικρά περίεργα και σημαντικά στοιχεία για τις θαλάσσιες χελώνες, καθώς και μια γνωριμία με τις “χελώνες” της Αίγινας

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο (€9).

Πέρα από τα παραμύθια με ηχογραφημένη αφήγηση, ο “Μικρός Αναγνώστης” περιλαμβάνει υπάρχει αρκετό υλικό για να προσελκύσει τα παιδιά στην ανάγνωση και το βιβλίο. Η αναζήτηση βιβλίων και βιβλιοθηκών γίνεται πιο ευχάριστη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες των παιδιών, υπάρχουν προτάσεις για δραστηριότητες, συντεύξεις με συγγραφείς και εικονογράφους, υλικό για δασκάλους και -ενημερωμένο- ημερολόγιο με εκδηλώσεις που αφορούν το βιβλίο. Δείτε επίσης την εφημερίδα/newsletter του site.

Διαβάστε επίσης: