Ποιοι συμμετέχουν στην εβδομάδα “Διάβασε ένα ebook”

Ξεκίνησε σήμερα η εβδομάδα “Διάβασε ένα ebook” και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο, 9 Μαρτίου. Και αισίως η ανταπόκριση στην καμπάνια είναι μεγάλη, τόσο από blog και site που αφορούν το βιβλίο όσο και από τους επαγγελματίες του χώρου.
Ακολουθεί μια λίστα όσων συμμετέχουν στην εβδομάδα αναρτώντας το banner στη σελίδα τους ή/και προσφέρουν ebooks, δωρεάν ή με μεγάλη έκπτωση, για όσο διαρκεί η εβδομάδα.

Συμμετέχουν προσφέροντας δωρεάν ebooks:

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ξεκινώντας από σήμερα, θα διοργανώνονται οι κληρώσεις για τα δωρεάν ebooks μέσα από τον “Ηλεκτρονικό Αναγνώστη”.

Οι Εκδόσεις Ακακία διαθέτουν επίσης ένα ebook δωρεάν από το site τους.

Οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν διαγωνισμό με δώρο 1 eBook Reader 3.0 Trekstor. Διαγωνισμό με συσκευή οργανώνει και το Techflash blog του Αθήνα 9,84.

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός διαθέτουν με έκπτωση 20% 6 ηλεκτρονικά βιβλία.

Οι Εκδόσεις Μέγας Σείριος διοργανώνουν διαγωνισμό με δωρεάν ebooks.

Τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι Bookstage και Booksuite διαθέτουν ebooks σε προσφορά. Η συγγραφέας Mary Papas προσφέρει δωρεάν το ebook της “Take Off Your Mask” για τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου.
Στην εβδομάδα συμμετέχουν επίσης οι Βορειοδυτικές Εκδόσεις, οι Εκδόσεις Σαΐτα και η ανοιχτή βιβλιοθήκη OpenBook.gr, που διαθέτουν τα ebooks τους δωρεάν σε μόνιμη βάση.

Συμμετοχές 
Στην εβδομάδα παίρνει μέρος η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του ΑΠΘ, η Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ και η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Λιβαδειάς (δείτε και τα blog της 1, 2). Οι βιβλιοθήκες διαθέτουν συλλογές από δωρεάν ebooks.

Συμμετέχουν με ανάρτηση του banner και τα blogs των Εκδ. Ίκαρος και των Εκδ. Καστανιώτη, καθώς και το blog της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου, η Λέσχη Ανάγνωσης Ερμούπολης της τοπικής δημοτικής βιβλιοθήκης και το dim / art, blog για τον πολιτισμό και τις τέχνες από μέλη και φίλους του τομέα πολιτισμού της ΔΗΜ.ΑΡ.

Το banner έχει αναρτήσει και η eTypesetting.gr, που δημιουργεί βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή.

Συμμετέχουν επίσης από sites και blogs:

Πολλοί και πολλές έχουν μοιραστεί το άρθρο για την εβδομάδα στο Facebook και το Twitter.

Σημείωση: Είναι πολύ πιθανόν να μην έχω εντοπίσει όλα τα  blogs και sites που στηρίζουν την εβδομάδα ή να έχω παραλείψει κάποιο εκ παραδρομής. Επικοινωνήστε μαζί μου για να προσθέσω και το δικό σας.