Οι ψηφιακές Εκδόσεις Σαΐτα διαθέτουν τα ebooks τους ελεύθερα και δωρεάν

Η ιδέα προέκυψε τον Ιούλιο και το πρώτο τους ebook κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο. Μέχρι σήμερα έχουν εκδώσει 7 ebooks και τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η υποβολή διημάτων για το πρώτο τους συλλογικό ηλεκτρονικό βιβλίο “Το ταξίδι ενός χαρτονομίσματος“.
Είναι οι Εκδόσεις Σαΐτα, ο μη εμπορικός εκδοτικός οίκος με έδρα την Καβάλα, τον οποίο ίδρυσε μια ομάδα από 7 φιλολόγους και γραφίστες με σκοπό την έκδοση βιβλίων αποκλειστικά σε ηλεκτρονικά μορφή, που θα κυκλοφορούν ελεύθερα και δωρεάν.

Το μίνι μανιφέστο της Σαΐτας οριοθετεί εμφατικά τη δική της προσπάθεια από τους παραδοσιακούς, εμπορικούς εκδοτικούς οίκους:

Η ιδέα ξεπήδησε τον Ιούλιο του 2012 με πρωταρχικό σκοπό τη δημιουργία ενός διαδικτυακού χώρου όπου τα έργα νέων συγγραφέων θα συνομιλούν άμεσα, δωρεάν και ελεύθερα με το αναγνωστικό κοινό. Μακριά από το κέρδος, την εκμετάλλευση και την εμπορευματοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησίας, οι Εκδόσεις Σαΐτα επιδιώκουν να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις Εκδότη-Συγγραφέα-Αναγνώστη, καλλιεργώντας τον πραγματικό διάλογο, την αλληλεπίδραση και την ουσιαστική επικοινωνία του έργου με τον αναγνώστη δίχως προϋποθέσεις και περιορισμούς.

Τα e-books της Σαΐτας διατίθενται με άδειες Creative Commons, ώστε να μπορούν να διανέμονται ελεύθερα και δωρεάν, διατηρώντας όμως την ακεραιότητα του βιβλίου και την αναφορά στον συγγραφέα και τον εκδοτικό οίκο.
Η επιλογή της έκδοσης βιβλίων αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή ταιρίαζει με το μη-κερδοσκοπικό χαρακτήρα της προσπάθειας. Χωρίς έξοδα εκτύπωσης, αποθήκευσης και διανομής οι 7 δημιουργοί της Σαΐτας πιστεύουν ότι μπορούν να προσφέρουν τα βιβλία τους δωρεάν, εφόσον και ο συγγραφέας ενδιαφέρεται περισσότερο για τη διάδοση του κειμένου του παρά για την είσπραξη δικαιωμάτων.
Αν και προσφέρουν υπηρεσίες χωρίς αμοιβή, στόχος της Σαΐτας είναι η επιμέλεια, η εικονογράφηση αλλά και η προώθηση των βιβλίων της να είναι επαγγελματικές:
Στην ομάδα των συνεργατών μας έχουμε νεαρά άτομα με όρεξη, τα οποία αγαπούν το βιβλίο και γι’ αυτό προσφέρουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις και το χρόνο τους. Φιλόλογοι αναλαμβάνουν τη φιλολογική επιμέλεια και τις τυπογραφικές διορθώσεις, γραφίστας σχεδιάζει το εξώφυλλο και εμπλουτίζει με πρωτότυπες ιδέες την τελική μορφή της έκδοσης, δίνοντας παράλληλα τις συμβουλές του για τη σελιδοποίηση και έμπειρα άτομα προωθούν διαδικτυακά τα βιβλία μας σε:
– ΜΜΕ Εθνικής εμβέλειας
– ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά της Περιφέρειας
– ιστοσελίδες, ιστολόγια, περιοδικά που ασχολούνται με τη λογοτεχνία
– στοχευμένες ιστοσελίδες και επαφές ανάλογα με το αντικείμενο του έργου σας
Εδώ μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε δωρεάν όλα τα e-books των Εκδόσεων Σαΐτα, κυρίως μυθιστορήματα και συλλογές διηγημάτων, αλλά ένα θεατρικό έργο και ένα βιβλίο παιδαγωγικής. Στην ενότητα με τα δελτία τύπου υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τον κάθε τίτλο και τον/την συγγραφέα του.
Τα e-books είναι διαθέσιμα σε μορφή PDF, ενώ ορισμένα από αυτά υπάρχουν και σε μορφή ePUB, ακόμα και mobi.

Αν είστε συγγραφέας που ενδιαφέρεται να εκδώσει το βιβλίο του στη Σαΐτα, επικοινωνήστε με τις εκδόσεις.