Οι σελίδες συγγραφέων στο Amazon θα τροφοδοτούνται και από το Facebook

Οι σελίδες των συγγραφέων στο Amazon θα εμπλουτίζονται άμεσα με περιεχόμενο που θα προέρχεται και από τη συμμετοχή τους στο Facebook. Η συνεργασία ανακοινώθηκε από τον Jon Fine, διευθυντή τoυ Amazon για θέματα σχέσεων συγγραφέων και εκδοτών, στη διάρκεια συνεδρίου του Digital Book World με θέμα “Discoverability & Marketing” την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη

.
Οι Σελίδες Συγγραφέων (Author Pages) του Amazon, εμπλουτίζονται σήμερα με στοιχεία όπως βίντεο, φωτογραφίες, βιβλιογραφίες, tweets, κλπ., που προέρχονται από τη Wikipedia και το Twitter. Στο μέλλον, οι συγγραφείς θα μπορούν να τις τροφοδοτούν, σύμφωνα με τον Jon Fine, και με υλικό και νέα για τη δραστηριότητά τους που προέρχονται από το Facebook. “Αυτό βοηθάει πολύ στην αναγνωρισιμότητα εντός και εκτός του πλαισίου μας”, λέει ο Jon Fine, “καθώς οι πληροφορίες θα εμφανίζονται αυτόματα σε κάθε αναζήτηση ονόματος, σε κάποια μηχανή αναζήτησης”.
Σκοπός του Amazon είναι οι σελίδες των συγγραφέων να είναι πλούσιες σε περιεχόμενο και διαρκώς επικαιροποιημένες, καθώς και να προσφέρουν δυνατότητες επικοινωνίας με τον συγγραφέα. Οι σελίδες των συγγραφέων ευνοούν την ανακάλυψη περισσότερων βιβλίων από τους αναγνώστες.
Το Amazon δίνει επίσης στους συγγραφείς πρόσβαση σε χάρτη με τις πωλήσεις που κάνουν ώστε να μπορούν να προωθούν τα βιβλία τους σε περιοχές που αυξημένο ενδιαφέρον για το έργο τους. Για όσους συγγραφείς εκδίδουν τα βιβλία του στον ιδιόκτητο εκδοτικό οίκο του Amazon έχει τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία υπηρεσία που δίνει σε καθημερινή βάση τον αριθμό των πωλήσεων e-books.