“Οι Ναϊτες πετάχτηκα δίπλα” του Γιώργου Τσαντίκου από τις Βορειοδυτικές και το ebook είναι δωρεάν

Οι Ναϊτες πετάχτηκα δίπλα” του δημοσιογράφου Γιώργου Τσαντίκου είναι το νέο βιβλίο των Βορειοδυτικών Εκδόσεων με έδρα τα Γιάννενα και, ακολουθώντας την πάγια πολιτική των Βορειοδυτικών, το ηλεκτρονικό βιβλίο διατίθεται δωρεάν σε μορφή PDF ενώ τόσο το τυπωμένο όσο και το e-book κυκλοφορούν με άδεια Creative Commons. Πρόκειται για συλλογή 9 διηγημάτων σε 128 σελίδες και είναι το πρώτο βιβλίο του Γιώργου Τσαντίκου.

Η περιγραφή του βιβλίου από το οπισθόφυλλο:

Αυτό το βιβλίο δεν έχει Ναΐτες.

Πετάχτηκαν δίπλα για κάτι δουλειές και στο πόδι τους άφησαν εννιά ιστορίες, κοινωνικές κατά βάση, αλλά με ερωτική υπόσταση και πλοκή. Ιστορίες φανταστικές, εμπνευσμένες όμως από την καθημερινότητα, από δυο κουβέντες, μια εικόνα, ένα σύνθημα σε έναν τοίχο, ένα μονόστηλο εφημερίδας. Ιστορίες υπερβολικές και αληθινές ταυτόχρονα, που αν οι ήρωές τους ήταν αληθινοί, ίσως να ήθελαν να τις ζήσουν έτσι όπως περιγράφονται.

Μέχρι να επιστρέψουν οι Ναΐτες, αφήστε σημείωμα κάτω από την πόρτα.

Ο συγγραφέας:

Ο Γιώργος Τσαντίκος γεννήθηκε το 1975 στα Εξάρχεια και μεγάλωσε στου Γκύζη και στην Κυψέλη. Στα 18 του έφυγε με διοικητική απέλαση από την Αθήνα και με βαθμό πανελληνίων κοντά στο 18, πέρασε στη Φιλοσοφική Ιωαννίνων από την οποία βγήκε πέντε χρόνια αργότερα με πτυχίο. Έκτοτε, μένει στα Γιάννενα ως μεταπτυχιακός αρχικά και από το 2000 ως δημοσιογράφος, αλλά συνεχίζει να σκέφτεται σαν άνθρωπος. Έχει αλλάξει επτά σπίτια μέχρι τώρα, δεν πατάει ποτέ ανάμεσα στα πλακάκια του πεζοδρομίου και Ναΐτες δεν υπάρχουν σε αυτό, το πρώτο του βιβλίο. Επιφυλάσσεται για τα επόμενα.

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τα βιβλία εδώ (επιλέξτε full screen πατώντας πάνω στις μικρογραφίες) και να τα κατεβάσετε ακουθώντα τα link για το issuu. Αν δε θέλετε να κάνετε λογαριασμό στο issuu (που είναι πάντως εύκολο και δωρεάν), μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις εκδόσεις να σας τα στείλουν με email. Περισσότερα για τις εκδόσεις μπορείτε να δείτε στο blog τους, από όπου είναι διαθέσιμα δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή και τα άλλα 3 βιβλία των εκδόσεων,  και στη σελίδα τους στο facebookΕδώ υπάρχει μια λίστα με βιβλιοπωλεία απ’ όπου διατίθενται τα τυπωμένα βιβλία.

Βιβλιοπαρουσίαση στα Γιάννενα
(Κλικ στη φωτό για μεγέθυνση)
Αποκλειστικές δηλώσεις του εκδότη, του “Ηλεκτρονικού Αναγνώστη” και του συγγραφέα

Το Σάββατο, 28 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα θα γίνει στα Γιάννενα η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου στο καφέ Θυμωμένο Πορτραίτο (Καποδιστρίου 20). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Γιώργος Τσαντίκος, ο συγγραφέας και εκδότης των Βορειοδυτικών Γιάννης Πλιώτας και ο “Ηλεκτρονικός Αναγνώστης”. Κάντε attend στη σελίδα της παρουσίασης στο Facebook και ελάτε να γνωριστούμε και να συζητήσουμε.

Ναι, θα έχουμε και Kindle μαζί μας, δύο μάλιστα αφού από την προηγούμενη βιβλιοπαρουσίαση ο Γιάννης Πλιώτας προσηλυτίστηκε πλήρως στην ηλεκτρονική ανάγνωση και αγόρασε και εκείνος ένα Kindle 3 WiFi.

Διαβάστε επίσης: